MILAN BEKO TEŠKO RANJEN: Napadač iskočio iz žbunja i pucao na njega!

Sačekuša na Dedinju: Na vlasnika „Luke Beograd“ pucano ispred njegove kuće

MILAN BEKO TEŠKO RANJEN: Napadač iskočio iz žbunja i pucao na njega!

Crna Hronika -
Biznismen je pogođen sa više metaka dok je izlazio iz kola. Hitno je prebačen u Urgentni centar i operisan. Stanje je zasad stabilno, ali i dalje veoma teško

BEOGRAD - Milan Beko (53), vlasnik „Luke Beograd“, teško je ranjen juče po podne u sačekuši ispred svoje kuće na Dedinju.

Nepoznati napadač, koji je imao saučesnika, pogodio je Beka sa više metaka u stomak, nakon čega je pobegao. Biznismen je u kritičnom stanju prebačen u Urgentni centar, a nakon operacije njegovo stanje je stabilizovano.Prema saznanjima Kurira, Beko je upucan ispred svoje kuće u Ulici Andre Nikolića 23a na Senjaku, u 17.19 časova.

Napadač je čekao Beka skriven u žbunju u blizini kuće, a kada se biznismen dovezao „mercedesom“ S klase, iskočio je iz žbuna i zapucao!

Uviđaj... Na ovom mestu pucano je na Beka
Uviđaj... Na ovom mestu pucano je na Beka

Nije imao obezbeđenje- Sve se dogodilo u sekundi. U trenutku kada je Beko izlazio iz automobila, atentator je iskočio iz grmlja i u njegovom pravcu ispalio pet do šest hitaca, od kojih su ga dva pogodila u stomak. Srećom, vozač je bio pribran, uvukao ga nazad u kola, krenuo u rikverc i odvezao ga Urgentni. Tako mu je bukvalno spasio život. Po načinu rada, napadači nisu profesionalci. Inače, u trenutku pucnjave u kući je bila Bekova supruga i njihovo dvoje mlađe dece - navodi izvor Kurira.Čim je primljen u bolnicu, lekarski tim, na čelu sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, hitno je započeo operaciju. U Urgentni centar odmah su stigli pripadnici Interventne jedinice pod punom opremom!

Tragovi... Rupe na staklu automobila od ispaljenih hitaca
Tragovi... Rupe na staklu automobila od ispaljenih hitaca

Snimci sa kameraU ovu ustanovu brzo su stigli Bekovi prijatelji. Dok je operacija trajala, ispred sale, uz Bekovu porodicu, sve vreme je stajao njegov prijatelj Toplica Spasojević, vlasnik „ITM grupacije“. U Urgentni centar došao je i vlasnik „MK grupe“ Miodrag Kostić, glumac Dragan Bjelogrlić, Čedomir Jovanović, Milorad Vučelić, biznismen Nenad Šarenac, suprug Nataše Ninković, Vidoje Ristović, muž Nikoline Pišek, koga je Beko venčao u Monte Karlu, advokat Zdenko Tomanović, biznismen Milija Babović, Vojin Lazarević...

Došli u Urgentni... Bjelogrlić, Kostić, Babović, Vučelić
Došli u Urgentni... Bjelogrlić, Kostić, Babović, Vučelić

Dok je operacija trajala, jake policijske snage češljale su mesto gde je Beko ranjen. Inspektori su pretraživali čitav kompleks oko Bekove vile, pored koje se, kako smo saznali, nalaze vojni rezidencijalni objekti, u kojima živi načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, Snežana Malović i general Ranko Živak, komandant srpskog vazduhoplovstva.- Ove kuće imaju obezbeđenje 24 sata i pokrivene su kamerama, pa će snimci sa tih objekata biti uzeti i analizirani - rekao je izvor Kurira.

Šef beogradske policije na licu mestaMILIĆ: DVA NAPADAČA NA BEKA-Napad na Milana Beka dogodio se u 17.19, a izvršila su ga najverovatnije dva napadača. Beko je pogođen u stomak i ima dve prostrelne rane. Policija je blokirala saobraćajnice i prilaze gradu i preduzela sve mere da se uhvate počinioci. Milan Beko nije imao bezbednosnih pretnji dosad - rekao je Veselin Milić, šef beogradske policije.Direktor Kliničkog centraPACIJENT JE USPEŠNO OPERISAN-Milan Beko imao je povrede opasne po život, ali se sad nalazi u stabilnom stanju. Nezahvalno je govoriti o daljem toku njegovog zdravstvenog stanja. Operaciju je vodio ministar zdravlja Zlatibor Lončar - izjavio je za Kurir direktor Kliničkog centra Miljko Ristić.Toplica Spasojević, vlasnik „ITM grupe“ NADAM SE DA ĆE MIŠA DOBITI I OVU BITKU- Nemam reči da opišem šok koji sam doživeo kada sam čuo šta se desilo Miši. Hirurzi su nas obavestili da je stanje malo bolje. Nadam se da će Miša dobiti i ovu bitku. Došao je veliki broj njegovih prijatelja, koji znaju sve vrednosti i plemenitost ovog čoveka. Ne mogu da shvatim da je neko danas u Srbiji pokušao da ubije čoveka i da silom rešava probleme.Biografija ko je Milan BekoMilan Beko (53) rođen je u Herceg Novom. Saobraćajni fakultet u Beogradu završio je 1997, ali nikada nije radio u struci. Prvo zaposlenje bilo mu je na poziciji direktora marketinga u marketinškoj agenciji „Spektra“, čiji je ubrzo postao suvlasnik, zajedno sa Vladimirom Popovićem Bebom. Nakon toga, Beko se okreće trgovini i osniva firmu „Dibek“. U politiku se uključuje posredno kroz marketinšku kampanju DS za izbore 1993. godine. Kasnije postaje blizak vladajućoj strukturi, pa 1997, kao nestranački stručnjak, postaje ministar za vlasničku transformaciju u Vladi Mirka Marjanovića. Ostao je upamćen kao autor Zakona o privatizaciji, koji je važio do 2001, i po prodaji 49 odsto vlasništva „Telekoma“ grčkom OTE i italijanskom STET. Dve godine kasnije prelazi u saveznu vladu Momira Bulatovića. Bio je i predsednik UO kragujevačke „Zastave“, ali je tu funkciju napustio posle bombardovanja 1999. godine. Na izborima 2000. godine bio je nestranački kandidat za poslanika na listi JUL.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja