MILOŠ SIMOVIĆ NA SUĐENJU ZA UBISTVO ČURUVIJE: Pretili su mi zbog iskaza
Foto: Printscreen Youtube

Ostao pri iznetom iskazu

MILOŠ SIMOVIĆ NA SUĐENJU ZA UBISTVO ČURUVIJE: Pretili su mi zbog iskaza

Crna Hronika -

BEOGRAD - Imao sam pretnje da odustanem od svedočenja, kao i moj brat, rekao je danas pripadnik zemunskog klana Miloš Simović svedočeći na suđenju optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije i dodao da ostaje pri iskazu iz istrage kojim tereti okrivljene.

On je rekao da su mu pretnje prenete preko porodice, ali da ne zna od koga potiču i da ne želi da odgovara na pitanja jer se plaši za njenu bezbednost.

Simović je prethodno ispričao da je pre nekoliko godina, kada je uhapšen, pričao Tužilaštvu o slučaju Ćuruvija, ali da nije bilo efekta, kao i o ubistvu premijera Zorana Đinđića "želeći da se sazna istina".Ja sam Tužilaštvu rekao ko je naručio ubistvo Đinđića i znaju o kom se političaru radi, rekao je Simović.

RADE MARKOVIĆ LEGIJI NA SUOČAVANJU: Lagao si i izgubio čast

Advokat Dušan Mašić, branilac nekadašnjeg šefa Državne bezbednosti Radomira Markovića, rekao je da je to manipulacija Tužilaštva koje je dužno da obezbedi uslove da okrivljeni svedoče i budu ispitane tvrdnje o pretnjama.

Simović se nalazi u uslovima gde se i posete porodica prisluškuju, rekao je Mašić.

Na pitanje advokata Stevana Protića, branioca Miroslava Kuraka kojem se sudi u odsustvu, da li mu je prećeno zbog izjava pred tužiocem o slučaju Ćuruvija ili Đinđić, Simović je ponovio da neće odgovarati na pitanja.

U iskazu Simović je pred tužiocem ispričao da je od Milorada Ulemeka Legije čuo da je Ćuruvija ubijen po nalogu prvooptuženog Markovića i da su to uradili optuženi Ratko Romić i Kurak.

On je tada ispričao i da je zemunski klan po nalogu Ulemeka trebalo da ubije Romića i Kuraka, ali se od toga odustalo.Posle svedočenja Miloša Simovića predviđeno je da svedoči njegov brat Aleksandar, nekadašnji pripadnik zemunskog klana koji se takođe nalazi u Zabeli na izdržavanju zatvorske kazne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track