MININ MUŽ DOBIO NANOGICU: Baletan siledžija robija kod majke
Foto: Danmir Dervišagić

U kućnom pritvoru

MININ MUŽ DOBIO NANOGICU: Baletan siledžija robija kod majke

Crna Hronika -
Goran Stanić narednih 11 meseci provešće pod elektronskim nadzorom u porodičnom stanu u beogradskom naselju Braće Jerković

BEOGRAD - Baletan Goran Stanić (42), koji je osuđen na godinu dana kućnog zatvora zbog prebijanja supruge Mine Lazarević i nelegalnog posedovanja oružja, kaznu će izdržavati u stanu svoje majke u naselju Braće Jerković, saznaje Kurir.Stanić je priznao da je tukao suprugu glumicu Minu Lazarević i tako je sklopio nagodbu s Prvim osnovnim tužilaštvom.- Sudija za prethodni postupak prihvatila je sporazum kojim je Stanić osuđen na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor koji će izdržavati u stanu svoje majke, koja je dala saglasnost za to. Stanić je u pritvoru proveo 30 dana, što će mu biti uračunato u kaznu, pa će on jedanaest meseci provesti u kućnom zatvoru - rekla nam je portparolka Prvog osnovnog suda Ivana Ramić.Može da ide na posaoKako Kurir nezvanično saznaje, Stanić će najverovatnije moći da odlazi na posao ukoliko bude podneo zahtev. Njemu nanogica još uvek nije stavljena, ali se to može očekivati narednih dana. Ekipa Kurira juče je pokušala da stupi u kontakt s Goranom Stanićem. Međutim, u stanu njegove majke zatekli smo muškarca koji je odbio da razgovara s novinarima. Ništa pričljivije nisu bile ni komšije.Ipak, susedi Mine Lazarević u naselju Zvezdara ispričali su da se Stanić nije pojavljivao.- Otkako je pušten iz pritvora, nije dolazio ovde. Minu viđamo svakodnevno, ponaša se kao da se ništa nije dogodilo - rekla nam je komšinica.Podsetimo, početkom avgusta Goran Stanić pretukao je svoju suprugu Minu Lazarević, da bi nakon toga pucao kroz prozor porodičnog stana. Ograničeno kretanjeBaletan je uhapšen i određen mu je pritvor od 30 dana zbog držanja oružja i nasilja u porodici. Lazarevićeva je kasnije odustala od krivičnog gonjenja Stanića, a njen otac i brat su izbegavali da se pojave na sudu.Kućni zatvor uz elektronski nadzor u kome će Stanić biti podrazumeva ograničeno kretanje zatvorenika u kući. Praćenje kretanja vrši se pomoću elektronskog prijemnika koji se uključuje u utičnicu telefona u kući u kojoj se izvršava kazna, a koji je povezan s odašiljačem koji se nalazi na nanogici. Osuđenici koji su u stalnom radnom odnosu, prema pravilima kućnog zatvora, mogu da podnesu molbu kako bi mogli da odlaze na posao.

Vesna StanojevićLOŠA PORUKA NASILNICIMAVesna Stanojević, koordinatorka sigurnih kuća, razočarana je visinom kazne koju je Stanić dobio.- Mislim da se time šalje loša poruka ostalim nasilnicima, jer je za tako teško delo dobio godinu dana kućnog zatvora. S druge strane, pozitivno je to što je postupak veoma brzo okončan, što dosad nije bio slučaj - rekla nam je Stanojevićeva.

Kućni zatvorZA NASILNIKE I SITNE LOPOVE- Kućni zatvor je u srpsko pravosuđe uveden 2011. godine, i na taj način se može odslužiti kazna u trajanju do godinu dana- Njegova uloga je prvenstveno smanjenje broja zatvorenika u zatvorima koji su sami po sebi već pretrpani- Ovakva vrsta kazne uglavnom se izriče za nasilje u porodici, saobraćajne prekršaje, sitne krađe, kao i za zloupotrebu narkotika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track