MISTERIJA IZ HAJATA Odbrana tehničara: Poruke u Ivaninom mobilnom su podmetnute
Foto: Marina Lopičić

Osporava dokaze

MISTERIJA IZ HAJATA Odbrana tehničara: Poruke u Ivaninom mobilnom su podmetnute

Crna Hronika -

Prepiska Ivane Bodrožić i Ljubiše Pavlovića, koji joj je navodno prodao anestetik, bila je montirana nakon njene smrti, tvrde advokati

BEOGRAD - U Trećem osnovnom sudu u Beogradu juče je nastavljeno suđenje medicinskom tehničaru Vojnomedicinske akademije Ljubiši Pavloviću, optuženom za krađu bolničkog anestetika propofola, kojim se predozirala Ivana Bodrožić (31), ćerka vojvođanske poslanice Nade Bodrožić.

Pavlovićeva odbrana tvrdila je da je prepiska pokojne Ivane i Ljubiše bila montirana nakon njene smrti. Nesrećna žena je krajem decembra 2014. pronađena mrtva u sobi u hotelu „Hajat“.Na jučerašnjem pretresu saslušana je majka nesrećne devojke u svojstvu svedoka, kao i DNK veštak, koji je još tokom istrage utvrdio da materijal izolovan iz braunile iz Bodrožićkine ruke odgovara Pavloviću. Na osnovu toga on se i našao na optužnici zbog nedozvoljene trgovine škodljivim proizvodima. Tužilaštvo ga tereti i na osnovu SMS prepiske s Bodoržićkom, kao i na osnovu snimaka s video-nadzora i izjava svedoka. Odbrana od početka postupka osporava nalaze DNK veštačenja, tvrdeći da je Pavlovićev materijal podmetnut. Takođe, osporavaju i dokaze u vidu SMS poruka, tvrdeći da je Ivanin telefon tek posle nekoliko dana od njene smrti predat policiji.- Ćerkin telefon sam od pronalaska pokušavala da otključam, ali nisam znala šifru. Posle nekoliko dana setila sam se da šifra može biti datum rođenja njenog pokojnog oca, što se ispostavilo kao tačno. Nakon toga sam telefon predala policiji - izjavila je Nada Bodrožić.

Odbrana, međutim, insistira na tome da su poruke koje diskriminišu Pavlovića u tom periodu mogle da budu naknadno ubačene, zbog čega će na sledećem suđenju biti saslušani policajci koji su veštačili sporne poruke.

Tragedija... Ivana pronađena mrtva u sobi hotela „Hajat“
Tragedija... Ivana pronađena mrtva u sobi hotela „Hajat“

SaslušanjeADVOKAT BODROŽIĆEVE SVEDOČINada Bodrožić juče nije želela da komentariše suđenje, dok je njen zastupnik advokat Milan Dabić naveo da će i on na narednom ročištu imati status svedoka. Upravo zbog toga juče nije prisustvovao saslušanju svoje branjenice, jer tako nalaže zakon.

Ivan Milićević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track