MISTERIJA! PRVA ŽRTVA ZEMUNACA Očajni otac: Sin mi se UBIO posle otmice!
Foto: Privatna Arhiva, Nebojša Mandić

Zoran Stevanić i dalje čeka optužnicu za kidnapovanje sina

MISTERIJA! PRVA ŽRTVA ZEMUNACA Očajni otac: Sin mi se UBIO posle otmice!

Crna Hronika -

Jedan član „zemunskog klana“ koji je osuđen zbog učešća u zločinima „zemunaca“ voljan je da otkrije detalje otmice Novaka Stevanića iz 1997. godine, ali zauzvrat traži određene povlastice u zatvoru.

On je ključni svedok i ako on progovori, otmica mog deteta bila bi rešena za pola sata.

Ovo za Kurir kaže Zoran Stevanić, otac pokojnog Novaka Stevanića, koga su, kako tvrdi, 22. avgusta 1997. kidnapovali pripadnici „zemunskog klana“. Novaka su tada na uglu Sarajevske i Nemanjine ulice kidnapovala trojica muškaraca, koji su kod sebe imali policijske legitimacije i koji su se 12 sati iživljavali nad njim u magacinu DB na brodogradilištu Beograd. Nakon što im je mladić otkrio gde se nalazi porodični sef s nakitom i novcem, opljačkali su ga, a njega su izbacili na ulicu. Novak se nekoliko meseci kasnije ubio.Preti zastarevanjeStevanić kaže da će otmica njegovog sina zastareti za nešto više od šest meseci ukoliko se što pre ne podigne optužnica.- Nadležni maltene imaju rešen slučaj, a čekaju da zastari. Do sada je urađeno dosta toga u istrazi. Otkriveni su otisci šake Dušana Spasojevića Šiptara na vratima Novakovog stana i postoje izjave pripadnika „zemunskog klana“ koje ukazuju na to da su upravo oni kidnapovali Novaka. Još 2013. saslušani su Dejan Milenković Bagzi, Ljubiša Buha Čume, Nikola Bajić, Miloš i Aleksandar Simović. I tu se stalo. Na osnovu tih izjava jasno je da su otmicu organizovali i izveli Šiptar i Kum sa ostalim pripadnicima klana - kaže Stevanić.On objašnjava da je jedan pripadnik „zemunskog klana“ pre četiri godine izjavio da su mu poznati detalji i učesnici tog događaja, ali da ne sme da otkrije šta zna jer se plaši za bezbednost svoje porodice.Spreman da plati- Preko nekih svojih veza saznao sam da je taj „zemunac“ ne traži mnogo. Samo posete supruge u zatvoru, međutim, sud mu nije izašao u susret. Njegova izjava bi sve ubrzala, ali očigledno neko ne želi da se to reši. Spreman sam i da platim - priča naš sagovornik.

Policija nije imala razumevanja Tvrdili da izmišljaZoran Stevanić prisetio se torture kroz koju je njegov sin prošao 22. avgusta 1997. godine. kada je bio kidnapovan. On tvrdi da je otmica njegovog sina prva u Srbiji i da je već 20 godina pod velom tajne.- Kidnaperi su ga čitave noći držali u magacinu Državne bezbednosti i maltretirali ga. Maltretirali su ga, tukli i mučili sve dok im nije rekao gde nam je sef. Onda su otišli u naš stan i brusilicom su isekli parket kako bi došli do sefa sa zlatom i parama. Potom su ga izbacili na ulicu - priseća se Stevanić.Kako kaže, Novak se nekoliko meseci kasnije ubio jer je bio izložen raznim pritiscima i od strane otmičara, ali i od strane policije.- Policija je pokušavala da nas ubedi da je Novak izmislio otmicu. On nije mogao da izdrži toliki pritisak, plašio se za porodicu - kaže Stevanić.

Puno korisnih informacija

DANAS U KURIRU POKLON DODATAK DR KURIR: Najvažnija je pravilna nega kože

U današnjem dodatku Dr Kurir saznajte kako da sprečite negativan uticaj zime na kožu, zašto ne smete da se kupate vrelom vodom, kao i koje namirnice su prirodni čistači krvi.

Pored toga, otkrivamo kome i do kada važe stare zdravstvene knjižice.

Svake nedelje u Kuriru vas čeka puno korisnih informacija i saveta kako da sačuvate zdravlje!

Marija Ivanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track