MLADENOVAC: Policajac Ivan Dedović započeo štrajk glađu u Policijskoj stanici
Foto: Policijski Sindikat Sloga

Ostao neraspoređen

MLADENOVAC: Policajac Ivan Dedović započeo štrajk glađu u Policijskoj stanici

Crna Hronika -
MLADENOVAC - Policajac Ivan Dedović (34) od jutros, od 7 časova, započeo je štrajk glađu u prostorijama Policijske stanice Mladenovac.

Kako je saopštio Sindikat policije "Sloga", Ivan Dedović je sa radnog mesta policajac, 16.12.2015. godine premešten na radno mesto „Samostalni poslovi analize rizika“ zbog namere poslodavca da bude proglašen za tehnološki višak, štrajk glađu započeo je kao vid protesta.

- Posle uručenog rešenja o premeštaju na poslove analize rizika, po nalogu načelnika PS Mladenovac, Dedović je nastavio da obavlja posao policajca, kao da novo rešenje ne postoji. Trenutno obezbeđuje zgradu PS Mladenovac kao i ranijih dana. Dedović ima jedno maloletno dete iz prvog braka, očekuje drugo dete, sa suprugom živi kao podstanar - stoji u saopštenju Sindikata.

Prošle godine, radeći kao školski policajac Ivan Dedović je sprečio tuču u školi, te je na dužnosti zadobio prelom noge, jer ga je motornim vozilom pregazio Marko Ž. koji je zatim pobegao sa mesta događaja.

U ovom Sindikatu ističu je depešom 01 broj 14094/2015 ministra Neboše Stefanovića od 30. decembra 2015. godine obavestio sve organizacione jedinice da su radnici koji su raspoređeni na fantomska radna mesta „poslovi analize rizika“ su od 01.01.2016. godine neraspoređeni!

- Apelujem na ministra Nebojšu Stefanovića da poništi sva rešenja o premešaju zaposlenih na radna mesta „analiza rizika“ i propiše jasne i precizne kriterijume za proglašenje tehnoloških viškova, u protivnom država će se suočiti sa velikim brojem tužbi protiv države Srbije i visokih odšteta koje će na kraju morati država da isplati. Mi smo više puta do sada zahtevalinod ministra Stefanovića da učini sve što je u njegovoj moći da se ovi problemi reše dijalogom i na zakonit način i da posebnu pažnju posveti povećanom broju suicida i mogućoj eskalaciji agresije zaposlenih koji su već sada neraspoređeni i čekaju rešenja o prekidu radnog odnosa - poručuju iz Sindikata policije Sloga.

(S. Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track