MLADIĆ (21) UCENJIVAO VLASNIKA DELTE: Hteo sam da radim s Miškovićem, on me fascinira
Foto: Zorana

Darko Đolović o reketiranju

MLADIĆ (21) UCENJIVAO VLASNIKA DELTE: Hteo sam da radim s Miškovićem, on me fascinira

Crna Hronika -
Nema kompromitujuće snimke: Čačanin priznao da je najbogatijem Srbinu nameravao da podvali prazan disk u zamenu za pola miliona evra

BEOGRAD - Darko Đolović (21) iz Čačka, koji je pokušao da iznudi pola miliona evra od Miroslava Miškovića, priznao je juče na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu da nije hteo da naudi jednom od najbogatijih Srba, već da je bio fasciniran onim što je vlasnik „Delta holdinga“ postigao u životu!Ideju kako da natera Miškovića da mu da novac Đolović je dobio, navodno, gledajući film.Zajednički posao- Sve sam sam smislio. Boravio sam kod sestre u Beogradu, otkucao sam pismo i ubacio ga u Miškovićevo dvorište. Napisao sam da posedujem snimke razgovora koji bi mogli da ga kompromituju u sudskom postupku koji se protiv njega vodi, iako zapravo nisam imao ništa - izjavio je navodno mladić na saslušanju.Biznismenu je, kako je rekao, u zamenu za novac planirao da pošalje prazan disk jer je navodni snimak razgovora koji bi mogao da mu škodi izmislio.- Hteo sam da, kad dođem do njega i uspostavimo kontakt, Miroslavu Miškoviću predložim da zajedno pokrenemo neki posao. On je uspešan u tome - rekao je osumnjičeni za pokušaj iznude.Poruka u dvorištuPodsetimo, Đolović je prethodno na saslušanju u policiji rekao da je od biznismena, čije se bogatstvo procenjuje na oko 1,5 milijardi evra, novac tražio jer je želeo da putuje, a njegovi roditelji nisu imali novaca za to. Priznao je da je 12. januara u dvorište biznismena ubacio fasciklu s odštampanom porukom, u kojoj je zahtevao novac. Napisao je i broj telefona, na koji je Mišković trebalo da mu se javi. Mišković je, međutim, ceo slučaj prijavio policiji.- U stanu Darka Đolovića u Čačku pronađen je mobilni telefon, dok su u Beogradu otkriveni računar i štampač na kojem je preteća poruka načinjena - kaže izvor iz istrage.Posle saslušanja Prvo osnovno tužilaštvo zatražilo je da osumnjičenom bude određen pritvor.

Moguća nagodba sa ĐolovićemPRIZNANJE U ZAMENU ZA GODINU DANADarko Đolović u potpunosti je priznao izvršenje krivičnog dela i Tužilaštvo mu je ponudilo sklapanje sporazuma o priznanju krivice, potvrdila je za Kurir Irena Bjeloš, portparol Prvog osnovnog tužilaštva.S obzirom na to da je reč o mlađoj punoletnoj osobi, naloženo je njegovo veštačenje. Pošto ono bude gotovo, pregovaraćemo s osumnjičenim o sklapanju sporazuma - izjavila je ona. Kako Kurir nezvanično saznaje, reč je o godinu dana zatvora u zamenu za priznanje.Teško živeOTAC U ZATVORU, MAJKA RADI TRI POSLAMajka Darka Đolovića bila je šokirana kad je policija upala u njihovu kuću u Čačku i uhapsila joj sina. Mladić nikad ranije nije hapšen niti je bio problematičan. Kako smo saznali, Darkov otac je u zatvoru, a majka Gordana radi tri posla da bi prehranila porodicu. Njena ćerka studira u Beogradu.(D. Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track