MLADIĆ PREMINUO, OBEZBEĐENJE KLUBA GA KRVNIČKI TUKLO: Više tužilaštvo pokreće istragu!

Veštaci potvrdili

MLADIĆ PREMINUO, OBEZBEĐENJE KLUBA GA KRVNIČKI TUKLO: Više tužilaštvo pokreće istragu!

Crna Hronika -

Više tužilaštvo u Beogradu pokreće istragu zbog smrti Slobodana Vukića (30), koji je brutalno pretučen u jednom beogradskom klubu 23. decembra prošle godine.

Tužilaštvo otvara istragu zbog sumnje da se dogodilo krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodnom.Kako se saznaje, odluka je donesena nakon što je u tužilaštvo stiglo mišljenje veštaka, u kom se nagoveštava da je Vukić preminuo od posledica prebijanja, odnosno da je njegova smrt bila nasilna.Slobodan Vukić je pomenute noći došao u klub s prijateljima, gde se rano ujutro sukobio s obezbeđenjem. Kako kažu Slobodanovi prijatelji i porodica, petorica članova obezbeđenja napali su ga u diskoteci jer je navodno polupao čaše, izbacili su ga iz kluba i nastavili da ga biju, a zatim ostavili onesvešćenog. Vukić je s teškim povredama prebačen u Urgentni centar, gde je preminuo na Božić, 15 dana kasnije.

Policija je saslušala učesnike tuče, a jedan od njih, pripadnik obezbeđenja Milovan Tadić (28), pozvan je da da iskaz i u tužilaštvo 28. oktobra. Prema nezvaničnim informacijama, Tadić je prethodno saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu gde je, navodno, priznao da je udario Vukića nogom u stomak. Nije mu određen pritvor. U međuvremenu, nakon što je Vukić preminuo, delo je prekvalifikovano, pa se predmet sada nalazi u Višem tužilaštvu.

Očekuje se da će tužilaštvo kao dokaz tražiti i snimke sa video-kamera u objektu i ispred njega. Ipak, za te snimke pojedini Slobodanovi prijatelji tvrde da su izbrisani.Otac Slobodana Vukića, Milosav kaže da još ne zna šta piše u nalazu novosadskog fakulteta.

- Dugo smo čekali na taj nalaz. Pre mesec dana sam bio u tužilaštvu, spreman da lično odem u Novi Sad i tražim da završe veštačenje. Od advokata sam juče čuo da je nalaz stigao u tužilaštvo, ali ni on ni ja još ne znamo šta u njemu piše. Nadam se samo da će se postupak nastaviti i završiti po zakonu, ali šta je ovde po zakonu - kaže Milosav.Vukić, nažalost, nije jedini koga je pretuklo obezbeđenje splava. Viši sud je u aprilu ove godine osudio na 27 meseci do 10 i po godina zatvora četvoricu bivših radnika obezbeđenja splava jer su nasmrt prebili Fedora Frimermana. Oni su ga tukli do smrti 25. jula 2013. godine ispred splava i naneli teške povrede dvojici njegovih prijatelja.

"Nakon smrti Fedora Frimermana ostalo je veoma upečatljivo sećanje na njega kod njegovih najbližih. Nesporno je da se radilo o posebnom čoveku koji je za sobom ostavio veliku prazninu. Radilo se o čoveku lišenom bilo kakve agresivnosti. Na slikama i snimcima pre incidenta vidimo da je njegov izraz lica potpuno miran, pun života, veselja, da ljubi svoje prijatelje kao braću... Ipak zakon podjednako štiti sve ljude bez obzira kakvi su bili...", rekao je sudija Goran Mišić pre izricanja presude.U obrazloženju presude sudija je potvrdio navode tužilaštva rekavši da je sud utvrdio da su okrivljeni "tukli Fedora, oborili ga na zemlju, i nastavili da ga šutiraju".

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track