MONSTRUM IZ ŽITIŠTA PREBAČEN U BOLNICU: Izvlači se na ludilo!
Foto: Printscreen

Otišao na pregled

MONSTRUM IZ ŽITIŠTA PREBAČEN U BOLNICU: Izvlači se na ludilo!

Crna Hronika -

Ubica je juče iz zatvora u Zrenjaninu preseljen u Specijalnu zatvorsku bolnicu kako bi lekari utvrdili da li je bio uračunljiv kad je sejao smrt

ZRENJANIN - Monstrum iz Žitišta Siniša Zlatić juče je uz jake mere obezbeđenja prebačen iz Okružnog zatvora u Zrenjaninu u Specijalnu zatvorsku bolnicu, u Bačvanskoj ulici u Beogradu.Po nalogu sudije za prethodni postupak, lekari u ovoj ustanovi trebalo bi da utvrde kakvo je njegovo psihičko stanje, odnosno da li je bio uračunljiv kad je ubio bivšu suprugu Dijanu Zlatić, njenog novog dečka i još troje mladić koji su se te noći slučajno zatekli u kafiću „Makijato“. Na psihijatrijskom posmatranju, kako naš izvor navodi, Siniša Zlatić najverovatnije će ostati oko mesec dana.Smetnuo s uma- Nije isključeno da će ubica pokušati da se izvuče na duševnu bolest ili pomračenje uma tokom masakra, što bi značilo da je bio neuračunljiv ili da je uračunljivost bila smanjena, što utiče na visinu kazne - kaže izvor Kurira i objašnjava da bi psihijatrijsko veštačenje trebalo da pokaže da li je bio svestan svojih postupaka kad je pucao u nedužne ljude.- Za krivično delo koje se Zlatiću stavlja na teret zaprećena je maksimalna kazna do 40 godina zatvora i zbog toga je neophodno da se utvrdi da li je on psihički zdrava osoba - kaže izvor Kurira iz istrage. U Specijalnoj zatvorskoj bolnici, koja se nalazi u sklopu Centralnog zatvora, neprekidno će biti pod budnim okom zatvorskih stražara.Mrtav ladanStravičan zločin, podsetimo, dogodio se 2. jula u Žitištu. Pomahnitali monstrum iz „kalašnjikova“ je ubio petoro ljudi, a 20 njih ranio.- Posle zločina određen mu je pritvor i do juče je boravio u pritvoru zrenjaninskog zatvora. Nije imao nikakve posebne zahteve, niti je pravio incidente. Upravo suprotno, ostavio je utisak da se uopšte ne kaje zbog onoga što je učinio. Bio je sam u ćeliji, ali pod nadzorom zaposlenih - kaže izvor Kurira i dodaje da je ubica od prvog trenutka do jučerašnjeg dana bio mrtav hladan. Redovno je uzimao obroke, apetit nije gubio i odlazio je u redovne šetnje.

Vladica RajkovićI UBICA MALE ANĐELINE IDE NA VEŠTAČENJEU Specijalnu zatvorsku bolnicu uskoro bi trebalo da bude prebačen i Vladica Rajković, monstrum iz Zaječara koji je silovao, a potom ubio trogodišnju Anđelinu Stefanović. Osim devojčice, Rajković je priznao i ubistvo komšinice Dragane Stanković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track