MONSTRUM: Majka me je rodila da je ubijem!
Foto: Dragana

Strava i užas: Mlađa Đurić nasmrt prebio Milju Todorović (85)

MONSTRUM: Majka me je rodila da je ubijem!

Crna Hronika -
Udarao sam je po glavi i telu dok mi ruka nije pomodrela i otekla. Ona me je odgajila i čuvala, a ja sam joj oduzeo život, rekao je Mlađa posle zločina

PARAĆIN - Udarao sam je po licu dok joj krv nije zatvorila oči i dok se pokretala. Ostala je u ropcu i lokvi krvi na krevetu kad sam izašao. Mislio sam da će preživeti jer to nije bilo prvi put da je tučem. Uostalom, rodila me je da je ubijem - rekao je Mlađa Ðurić (50) iz sela Izvor kod Paraćina, koji je uhapšen zbog ubistva majke Milje Todorović (85). Komšije kažu da je Mlađa Ðurić živeo u porodičnoj kući sa majkom.Ceo dan pijančio- Otac mu je odavno umro, a dve sestre, mlađe od njega, bile su udate u rodnom selu, od kojih jedna sada radi u Austriji. Posle sloma cementare u obližnjem Popovcu, gde je radio kao čuvar, Mlađa je uzeo otpremninu i vratio se u selo - pričaju meštani i dodaju:- Oni imaju veliko imanje, ali Mlađa nije voleo da radi. Vreme je provodio u kafani. Prema njihovim rečima, Mlađa je u subotu čitavo pre podne proveo u kafani.- Krenuo je ujutro po hleb, pa zaseo u kafanu. Majka ga je čekala za doručak, pa pošto ga nije dugo bilo, ona je, zabrinuta, krenula da ga potraži. Našla ga je u kafani i pozvala da dođe kući, ali je on odbio, pa je sama kupila hleb u prodavnici i vratila se.U ranim popodnevnim satima Mlađa se pijan vratio kući. Policiji je objasnio zašto je nasmrt prebio majku.- Dosadilo mi je da me stalno juri u kafani. Kada sam došao, s vrata sam joj rekao: „Nećeš ti mene više da pratiš“ i počeo odmah da je tučem. Bio sam pripit, ali i besan što me obrukala pred drugarom. Udarao sam je po glavi i telu dok mi ruka nije pomodrela i otekla. Krv je šikljala po zidu iznad njenog kreveta. Okrvavio se i hleb s kojim me je čekala za ručak - rekao je Ðurić.Mislio da je živaPosle zločina on je krenuo ka izletištu Sisevac, gde je prenoćio, a sutradan se vratio kući.- Mislio sam da je živa. Kada sam video da muve kruže oko nje, shvatio sam da je mrtva. Rodila me je i čuvala godinama i pazila na mene i posle smrti oca. Nikada nije digla ruku na mene, a ja sam je ubio. Sada se i kajem i ne kajem - rekao je Ðurić kada je u nedelju po podne došao u policiju.

Malerozna dežurstva tužiocaRADI TREĆI SLUČAJ UBISTVA MAJKE!Zamenik višeg javnog tužioca u Jagodini Milomir Vasić posle uviđaja nije hteo da priča za Kurir, a prema našim saznanjima, pored interesa istrage razlog je i maler koji ga prati.- Na području Jagodine 2000. godine u selu Batinac Dragiša Vojinović je ubio majku. I 2007. godine u Jagodini Savo Todorović je baš na Božić odsekao glavu svojoj majci. Ovo ubistvo majke u Izvoru treći je slučaj Vasiću na kome vrši uviđaj za vreme dežurstva - naveo je naš sagovornik iz istrage.

SudbinaSAHRANA NA 85. ROĐENDANSahrana ubijene Milje zakazana je za danas.- Suđeno joj je da bude sahranjena na dan kad je i rođena, 21. aprila pre 85 godina - pričaju komšije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja