MONSTRUOZAN ZLOČIN U KRUŠEVCU: Zadavio ženu, pa se pohvalio kumu: Ubio sam ku.vu!

Bivši robijaš uhapšen zbog zločina

MONSTRUOZAN ZLOČIN U KRUŠEVCU: Zadavio ženu, pa se pohvalio kumu: Ubio sam ku.vu!

Crna Hronika -
Ljubiša Vasić (26) istog dana kad je izašao iz zatvora usmrtio suprugu Zlatu Nikolić (23) sumnjajući da ga je varala. Ubistvo je počinio dok je njihovo dete spavalo u drugoj sobi

KRUŠEVAC - Ljubiša Vasić (26) gušio je i davio do smrti u bračnom krevetu nevenčanu suprugu Zlatu Nikolić (23). On je zločin počinio istog dana kad je izašao s robije, sumnjajući da ga je Zlata varala dok je bio u zatvoru.Tragedija se odigrala u porodičnoj kući Nikolića, nekoliko stotina metara od kuće Vasića, u kruševačkom romskom naselju Marko Orlović.- Ljubiša je juče pušten iz zatvora i došao je u našu kuću, gde je ranije živeo s mojom ćerkom Zlatom. Došao je s kesama slatkiša. Nismo čuli da su se svađali, mada to ne bi bio prvi put. Ipak, očekivali smo da će se posle robije smiriti, pa se nismo mešali - kaže ucveljena Lidija Mitrović, majka ubijene Zlate.Terao ju je da priznaZločin se dogodio u noćnim satima, dok su ostali ukućani, uključujući i Ljubišino i Zlatino dete, spavali.- Čim je došao, počeo je da ispituje ženu s kim se viđala dok je on bio u zatvoru. Uveče ju je ugurao u sobu i nastavio da je tera da prizna da je imala ljubavnika. Prema tragovima u sobi, on je žrtvu najpre gušio jastukom, a potom, pošto se opirala, davio rukama i sedeo zadnjicom preko njene glave dok nije prestala da diše. Onda je na zidu iznad kreveta napisao „Ubio sam kurvu“ - objašnjava izvor Kurira.Ukućani nisu ništa čuli, što je zločinac iskoristio i nakon ubistva se išunjao preko prozora i pobegao na ulicu.- Došao je kod nas usplahiren. Rekao je: „Ubio sam kurvu“ i kukao kod kuma da se moli za njega da mu Bog oprosti. Onda je izašao rekavši da ide da se obesi - kažu za Kurir u porodici Vasićevog kuma.Pokušao da se obesiUbica je otišao u kuću svojih roditelja, uzeo konopac i krenuo iza kuće.- Ja ga nisam čuo, ali nas je probudio kum i rekao nam šta namerava. Moj stariji sin je otrčao iza kuće i skinuo ga s krvavog konopca. Evo krvi po dvorištu, a za ovu prikolicu smo ga vezali dok nije došla policija. Ja sam pozvao policiju i sudiju. Jeste kriv i nije trebalo to da uradi, ali sin mi je, pa bolje na robiju nego da se ubije, bar da bude živ, morao sam tako - jadao se Slavoljub Vasić, Ljubišin otac.Osumnjičeni je nakon hapšenja priznao zločin i inspektorima detaljno ispričao kako je ubio suprugu. Određen mu je pritvor do 48 sati, a telo je odneto na obdukciju. Motiv zločina je, po svemu sudeći, ljubomora.- Ljubiša se i iz zatvora raspitivao kuda se kreće Zlata i poručivao joj da ne skita jer će je premlatiti. Bio je jako ljubomoran, a ona vesela i druželjubiva. U mahali niko ništa nije video, ali izgleda da se neko zlobno našalio i rekao mu da je išla s drugima, zbog čega je pobesneo i ubio je - kažu komšije iz naselja.

Krao i tukao seHAPŠEN U SRBIJI I NEMAČKOJIako mlad, Vasić je stari znanac policije.- Hapšen je više puta zbog krađa, svađa i tuča. Hapsili su ga ovde u Srbiji i u Nemačkoj, gde je odlazio, pa i tamo krao. Nije prezao da se potuče i napadne. Mislim da je nosio i oružje, kojim je, kao i drogom, trgovao. Sve to znaju u policiji, pa je zato i bio u pritvoru - kaže rođak Z. M.

Srušila se od šokaMAJKA SAZNALA OD POLICIJEBilo je među njima prepirki i ranije, ali imali su decu i nekako su se trpeli. Ljubiša je znao povremeno da pravi ljubomorne scene, ali Zlata je trpela zbog deteta. Imali su nesreću da im za sedam godina braka dve devojčice umru i ostao im je samo sinčić, koga čuvamo. Prošle noći nije bilo žučne rasprave koju bismo čuli. Tek kad su policajci zalupali na vrata i rekli: „Otvorite, zet vam je ubio ćerku“, saznala sam šta se dogodilo - kaže uplakana majka Lidija, koja se, videvši preko ramena policajca udavljenu ćerku u krevetu, srušila na pod.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track