MORBIDNO: Eksplozivom digli kriminalca iz groba

Smetao im i mrtav Đurović

MORBIDNO: Eksplozivom digli kriminalca iz groba

Crna Hronika -

Luka Đurović je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se u oktobru 2013. dogodila na izlazu iz kotorskog tunela Vrmac

BAR - Na gradskom groblju Gvozden brijeg u Baru juče oko podneva dignut je u vazduh grob Luke Đurovića, koji je važio za vođu jedne od barskih kriminalnih grupa.

Crnogorske Vijesti javljaju da je na grobu bio postavljen eksploziv, koji je najverovatnije aktiviran daljinskim upravljačem.Luka Đurović je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se u oktobru 2013. dogodila na izlazu iz kotorskog tunela Vrmac.

Njegovo ime se nalazilo u „beloj knjizi“ MUP Crne Gore. Policija veruje da je po hijerarhijskom uređenju, broju članova, vezama u inostranstvu, ali i finansijskoj moći njegova grupa u Baru bila najorganizovanija i najjača. Ime i prezime u svetu kriminala Luka Đurović sticao je daleko od Crne Gore, koju je napustio još sredinom poslednje decenije prošlog veka.

U rodnom Baru, u srednjoškolskim danima, bio je poznat kao akter nekoliko tuča. Životni put ga je vodio po evropskim prestonicama - od Beograda do Berlina i Stokholma, te u više gradova Italije i Španije. Reputaciju sa one strane zakona, kako tvrde upućeni, stekao je najviše kroz zajedničke operacije s liderom „zemunskog klana“ Lukom Bojovićem.E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track