MUŠKARAC (37) ISPRED ŠKOLE LJUBIO DEVOJČICU (13): Pedofilu iz Vranja još mesec dana pritvora
Foto: Profimedia

Glavni pretres zakazan za 18. novembar

MUŠKARAC (37) ISPRED ŠKOLE LJUBIO DEVOJČICU (13): Pedofilu iz Vranja još mesec dana pritvora

Crna Hronika -

VRANJE - Osnovno javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužni predlog protiv Nenada Stevanovića (37) iz Krive Feje i predložilo produženje pritvora za još 30 dana.

Stevanoviću se na teret stavlja krivično delo nedozvoljene polne radnje nad detetom.

Nenad je u pritvoru od 8. oktobra kada mu je nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, a na predlog tužioca, sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Stevanović je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje. -Osnovni sud je odlučivao po predlogu Tužilaštva za produženje pritvora i doneo odluku da pritvor produži.Stevanoviću je pritvor trajao do 4. novembra, tada je predat optužni predlog sudu.

JEZIVA ODBRANA PEDOFILA IZ VRANJA: Neću odustati od nje, oženiću je, ma šta vi svi pričali!

Preispitani su razlozi za produženje pritvora nakon čega mu je pritvor produžen do 6. decembra, zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje.

Glavni pretres je zakazan za 18. novembar u 13 časova. Ako budu sve pretpostavke ispunjene on će dati svoju odbranu i sprovešće se dokazni postupak - navodi Aleksandra Tošić, portparol Osnovnog suda u Vranju.

Događaj od pre mesec dana potresao je vranjsku javnost, učenikeO.Š. "Radoje Domanović" kao i porodicu trinaestogodišnje devojčice učenice sedmog razreda.Tridesetsedmogodišnji Nenad Stevanović tada je viđen u strasnom ljubavnom zagrljaju sa učenicom sedmog razreda naočigled učenika O.Š. "Radoje Domanović" i prolaznika.

PROGOVORILA DEVOJČICA (13), ŽRTVA PEDOFILA: Majko, plašim se da me manijak ne ubije!

Majka maloletne devojčice, Verica Stanisavljević (43) pomoćna radnica u jednoj od vranjskih firmi kaže da od tada nema miran san jer je njena porodica preživela pakao kako bi se suprotstavila pedofilu sprečila ga u njegovim namerama i odvojila ga od maloletne ćerke.

- Dete mi je sada dobro ide u školu... Bolje je svima u porodici. Ipak plašim se šta će biti kada on izađe iz zatvora. Plašimo se, ali nemamo šta da radimo. Ćerka kaže da više nikada neće da se okrene da ga pogleda, niti da mu se javi. Neće više i ne želi da razmišlja o tome što joj se desilo i o njemu. Nadam se da on više neće smeti da dolazi u školu. Nenadovo ponašanje je nenormalno, ali mislim da posle svega šta je uradio ako u sebi ima i malo ljudskosti ne bi trebalo da od stida izađe na ulicu, a ne da ide ponovo ispred škole, čeka moje dete i da ga zavodi, ne bi trebalo... Ja sam mu poručila da je vreme da se sretnemo i suočimo, jer mi smo tu po godinama.....Spremna sam da odem u selo gde živi da se sretnem sa njim „na mestu bi ga ostavila mrtvog u šumi da ga udave životinje", jer ne postoji zakon za takve. Mogao je da nađe ženu njegovih godina, a ne da maltretira i nasrće na moje dete. Takav kakav je on može samo kod dece da prođe, kod odraslih ne bi mogao, naišao na naivno dete... Ovaj slučaj koji je potresao našu porodicu neće ostati tako ići ću i do Beograda pedofil mora da bude kažnjen da ispašta zbog svega što je uradio mojoj ćerki i mojoj porodici.

OBESILA BIH PEDOFILA, ZAVEO JE MOJE DETE: Ispovest majke obljubljene devojčice iz Vranja!

Verica kaže da joj je neshvatljiv postupak Tužilaštva da saslušava dete od 13 godina umesto da izjavu daju roditelji.

-To je dete.... saslušavana je pre dve nedelje. Pitala sam u Tužilaštvu šta može da im kaže dete koje je pod stresom trebalo je da svedoče očevici koji su ih videli ispred škole, o pokušaju pedofilije, a ne da stavljaju majku kao svedoka. Bila sam u šoku nisam bila sposobna da se obučem, jer je moje dete zbog pokušaja trovanja završilo u bolnici i muž mi je tada bio u jako lošem stanju. Da sam ja njega videla ispred škole sa mojom ćerkom na licu mesta tamo bi mu i presudila kao roditelj, tu bi mu bio kraj.... Pitali su me u Tužilaštvu da li sam znala za sve pa ja da sam znala da on spopada moje dete ne bi je pustala u školu.Pretio je da će da nas ubije da ćemo mi da se veselimo, a on će da bude uhapšen zatvoren nemam reči nenormalan čovek šta drugo da kažem.... Ako ti mama uzme telefon, ili ga polomi ja ću drugi da ti kupim to joj je govorio. Sve će navodno da joj dotira kao da joj je roditelj- priča Verica.

ĐACI IZ VRANJA UPOZORAVALI NA ZLOSTAVLJANJE: Našu drugaricu (13) zavodi manijak!

Nenadovi poznanici iz Krive Feje ne odobravaju ovakvo njegovo ponašanje. Kažu da su potpuno zatečeni, zaprepašćeni pitaju se šta je on mogao da traži sa detetom koje je 24 godina mlađe od njega.

Otkrivaju međutim da je on hteo da celu platu potroši i maloletnici kupi verenički prsten.

- Ono što znamo da nije bio sukobljiv nikada se ni sa kim iz sela nije posvađao, a kamoli pobio. Tražio je ljubav na pogrešan način. Znamo da mu je poslednju devojku koju je imao preoteo kolega s posla. Bio je nesrećan u ljubavi što ga ne opravdava, nikako. On je zavodio dete od 13 godina to je strašno. Ne postoji ni opravdanje ni objašnjenje za takve njegove postupke. Ne znam šta bi mi uradili da je kojim slučajem u pitanju naše dete, dete rođaka, prijatelja - navode Nenadovi zemljaci.

T. Stamenković

(FOTO) HAPŠENJE PEDOFILA U VRANJU Priveden muškarac (38) koji je ljubio devojčicu (13) ispred škole!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track