Muž i žena iz Srbije pali sa 32 kg droge!
Foto: Carina

Švercovali kokain i hašiš

Muž i žena iz Srbije pali sa 32 kg droge!

Crna Hronika -
Italijanska policija uhapsila E. D. (56) i S. D. (45). Sumnja se da su bili kuriri sa zadatkom da prebace narkotike u Švedsku, gde imaju prebivalište

MILAN - Srpski bračni par E. D. (56) i S. D. (45), s prebivalištem u Švedskoj, uhapšen je u Italiji zbog sumnje da je deo međunarodne kriminalne narko-grupe.Italijanska policija je u automobilu, kojim su putovali supružnici, pronašla 31 kilogram hašiša i kilogram kokaina, čija se vrednost procenjuje na oko 200.000 evra.Imali dojavuPretpostavlja se da su privedeni Srbi bili kuriri, kojima je zadatak bio da narkotike prošvercuju na švedsko narko-tržište.- Italijanska policija, koja danima radi na suzbijanju droge, dobila je informaciju da će velika količina narkotika u automobilu švedskih registracija proći kroz njihovu državu. Dobili su zadatak da presretnu i zaustave svako sumnjivo vozilo koje odgovara opisu, kao i da ih detaljno pretresu - prenose italijanski mediji.Policajci su ubrzo nakon dojave nedaleko od auto-puta ka Veneciji uočili „sitroen C5“ švedskih oznaka, u kojem su bili vozač i suvozač. Odmah su zaustavili automobil, a potom su ispod zadnjeg desnog točka pronašli određenu količinu narkotika.- U „sitroenu“ je bio srpski par koji živi u Švedskoj. Nakon što je otkrivena manja količina droge, vozilo je odvezeno na detaljan pregled. U posebno napravljenom duplom dnu unutar točka i zadnjeg branika nađeno je više pakovanja sa hašišom i kokainom, zapakovano u najlon kese, obmotane selotejom - navode mediji.Prebačeni u zatvorItalijanska policija pretpostavlja da su supružnici deo međunarodne kriminalne grupe i radi na utvrđivanju identiteta ostalih članova bande. Prema dosadašnjim informacijama, hašiš i kokain su nabavljeni u Italiji, pa se utvrđuje ko je prodao drogu, ali i ko je naručio pošiljku. Supružnici su prebačeni u zatvor u Milanu.

HronologijaSRPSKI DILERI U ITALIJI- april 2015 - Šezdesetogodišnji Srbin uhapšen u Italiji nakon što je u „pasatu“, kojim je upravljao, pronađeno oko tri kilograma kokaina. Droga, koja je prošvercovana iz Južne Amerike, bila je sakrivena u tajnoj pregradi automobila.- decembar 2014 - Srpski državljanin L. C. (57) uhapšen u Italiji zbog sumnje da je dilovao drogu. U stanu L. C. zaplenjeno 293 grama kokaina, pola kilograma marihuane i supstanca za mešanje s kokainom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja