NA CRVENOJ POTERNICI INTERPOLA Crna Gora traži trojicu Srba i Ruse osumnjičene za teroristički napad
Foto: Reuters

Osumnjičeni za organizovanje osujećenog terorističkog napada

NA CRVENOJ POTERNICI INTERPOLA Crna Gora traži trojicu Srba i Ruse osumnjičene za teroristički napad

Crna Hronika -

PODGORICA - Crnogorske vlasti raspisale su međunarodnu Interpolovu crvenu poternicu za dvojicom ruskih državljana Eduardom Širakovim i Vladimirom Popovim, kao i za državljanima Srbije Predragom Bogićevićem, Nemanjom Ristićem i Milošem Jovanovićem, koji se sumnjiče da su organizatori i saučesnici osujećenog terorističkog napada u Crnoj Gori.

Napad je trebalo da bude izveden na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra.Podgorički list piše da to praktično znači da bi se Bogićević, Ristić i Jovanović već narednih dana mogli naći u ekstradicionom pritvoru, jer se stiču i formalni uslovi za njihovo hapšenje i izručenje, shodno Sporazumu o izručenju sopstvenih državljana, potpisanom između dve zemlje.

Ne bi se, piše list, moglo reći da istu sudbinu trojice srpskih državljana, koji se nalaze pod nadzorom tamošnjih vlasti, dele i glavnoosumnjičeni Rusi Širakov i Popov, jer Crna Gora nema formalno-pravnu mogućnost da zahteva od Rusije njihovo izručenje, osim u slučaju ukoliko se lociraju izvan granica te zemlje.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, ruski državljani Eduard Širakov i Vladimir Popov sumnjiče se da su krajem septembra 2016. godine, na teritoroiji Crne Gore, Srbije i Rusije organizovali kriminalnu grupu, čiji cilj je bio vršenje “neodređenog broja krivičnih dela terorizam i krivičnih dela ubistvo najviših predstavnika Crne Gore”.

Članovi grupe su, osim Aleksandra Sinđelića i Bratislava Dikića, kako se veruje, bili i Predrag Bogićević, Nemanja Ristić, Miloš Jovanović, Mirko Velimirović, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević, Aleksandar Čurović, Aleksandar Aleksić, Nikola Đurić, Siniša Ćetković, Dejan Stanojević, Miloš Aćimović, Ivica Matić i Perica Andrić.

(Tanjug/Dnevne novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track