NAČELNIK NIŠKE POLICIJE: Kriminal u gradu opada, uskoro i kompletan elektornski nadzor ulica
Foto: MM/Kurir

Uspešna zaštita granice ka Bugraskoj

NAČELNIK NIŠKE POLICIJE: Kriminal u gradu opada, uskoro i kompletan elektornski nadzor ulica

Crna Hronika -

NIŠ - Zahvaljujući preventivnom radu ali i brzom i efikasnom razrešavanju izvršenih krivičnih dela kriminal u Nišu zabeležio je značajan pad – saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik niške Policijske uprave Ninoslav Mitić.

- Za prvih osam meseci smanjen je broj krivičnih dela u odnosu na isti period prošle godine dok je procenat njihog rasvetljavanja viši za 2.5 odsto i iznosi 57.5 odsto. U odnosu na prosek na nivou Ministarstva unutrašnjih poslova to je za 5.6 odsto više – rekao je Mitić.

On je pohvalio pripadnike niške policije koji su deo združenih jedinica MUP i Vojske zbog njihovog uspešnog delovanja na zaštiti državne granice prema Bugarskoj i Makedoniji.

- Naši ljudi su raspoređeni i na području Preševa, Dimitrovgrada, Zaječara i Bosilegrada gde sprečavaju ilegalne prelaske državne granice. Zahvaljujući njihovom radu veliki broj stranih državljana koji su pokušali da ilegalno uđuu Srbiju je sprečen i procesuiran – rekao je Mitić.

On je najavio i početak kompletnog pokrivanja grada elektronskim nadzorom.

- Nakon okončanja ovog projekta Niš će biti prvi grad u regionu sa stopostotonom pokrivenošću elektronskim nadzorom. Kamere će biti postavljene na svim ulazima i izlazima iz grada, mestima većeg okupljanja, bulevarima i bojektima od značaja. Do kraja ove godine neke od ovih lokacija će već dobiti elektronski nadzor a delom prihoda od naplaćenih kazni, biće finansirano njihovo održavanje. Takođe, biće formiran operativni centar koji će pratiti kamere što će biti veliki pomak u poboljšanju opšte bezbednosti. Nadzorne kamere su nam i sada od velike pomoći, zahvaljujući njima nedavno smo uspeli da uhvatimo jednog kradljivca vozila – kazao je Mitić.

On je izrazio očekivanje da će kamerama biti pokrivena i stajališta na Koridoru 10 s obzirom na to da je uočena da na autoputevima deluju bande koje pljačkaju turiste.

- Jedna takva razbojnička grupa koja je pljačkala od Beograda do Pirota i Vladičinog Hana nedavno je razbijena što smatramo jednim od značajnijih rezultata našeg rada jer je bezbednost na autoputevima jedan od prioriteta –rekao je Mitić.

- Niški načelnik je saopštio i da policija poklanja veliku pažnju zaštiti dece i mladih.

- Saobraćajna policija je danonoćno angažovana što je rezultiralo smanjenjem broja teških saobraćajnih nezoda. Veoma sam zadovoljan i radom grupe za maloletničku delinkvenciju koja brojnim preventivnim akcijama utiče na mladu populaciju da ne skrenu u svet kriminala – zaključio je Mitić.

M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track