NAKON INCIDENTA SA RINGIŠPILOM U JAŠI TOMIĆU Spremaju se prijave, vlasniku ni policija ne može ništa
Foto: Fonet/Zoran Mrđa/Ilustracija

NAKON INCIDENTA SA RINGIŠPILOM U JAŠI TOMIĆU Spremaju se prijave, vlasniku ni policija ne može ništa

Crna Hronika -

Nadležni tvrde da postoji odluka Saveta MZ Jaša Tomić da ringišpil mora da se ukloni sa javne površine. Ni nakon intervencije policijske patrole, vlasnik je nije ispoštovao.

Nepodeljeno je mišljenje ogorčenih roditelja i meštana da se zbog bahatosti vlasnika ringišpila, dogodio nemio incident o kom se u Jaši Tomiću i dalje priča.

U subotu, nešto posle 12 časova, urušila se konstrukcija ringišpila, a tom prilikom je lakše povređeno četvoro dece. Iz zrenjaninske policije najavljuju krivične prijave protiv odgovornih za ovaj slučaj, dok u Mesnoj zajednici tvrde da su učinili sve da se sa javne površine, parkinga, ukloni ringišpil:

- Zbog toga smo dan pre incidentna pozvali inspekciju. Na lice mesta izašle su komunalna inpektorka i inspektorka za zaštitu životne sredine. One su uručile rešenje o uklanjanju zabavnog parka Milici Lukić. Ona i njen suprug Milan iz Novog Sada već skoro deceniju dolaze u Jašu Tomić sa zabavnim parkom, a to čine bez ikakvog odobrenja. U stvari, njihov zahtev za postavljanje ringišpila se redovno odbija, jer predstavlja opasnost za bezbednost saobraćaja - kažu nadležni u MZ Jaša Tomić i dodaju da vlasnici nisu uklonili ringišpil.

Foto: S.U.
Foto: S.U.

Supružnici Lukić nisu hteli da uklone ringišpil sa javne površine ni nakon što ih je na to opomenula policijska patrola. Usledio je incident koji samo pukom srećom nije imao fatalan epilog:

- Začula se cika i vriska.Vlasnik ringišpila pokušavao je da spreči obrušavanje konstrukcije, ali mu to nije polazilo za rukom. Bio je sav krvav po glavi. Deca su ležala na betonu i zapomagala - pričali su juče meštani.

Brzo je na lice mesta stigla ekipa Hitne pomoći koja je decu prevezla u zrenjaninsku bolnicu. Pomoć je pružena i povređenom vlasniku ringišpila koji je zadobio povrede po glavi i telu.

Foto: S.U.
Foto: S.U.

Sa primetnom nelagodom, šesnaestogodišnja A.G. nerado se priseća košmarne vožnje ringišpilom:- Sa nama je na ringišpilu bila i vlasnikova supruga Milica, koja me je odgurivala. Odjednom, stub je popustio i sve počelo da se ruši. Svi smo pali na beton. Srećom, nismo se brže okretali - kaže ona.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track