NAPAD MOLOTOVLJEVIM KOKTELOM: Zapaljena džamija u Subotici!
Foto: Reuters

Istraga u toku

NAPAD MOLOTOVLJEVIM KOKTELOM: Zapaljena džamija u Subotici!

Crna Hronika -
Dreković je rekao da je ovo prvi incident u poslednjih nekoliko dana, odnosno nakon utakmice Srbija – Albanija i svega što je pratilo taj prekinuti susret

SUBOTICA - Jutros oko pola četiri, za sada nepoznati počinioci, pokušali su da zapale vrata džamije u Subotici, rekao je imam te džamije Selmo Dreković. Prema njegovim rečima, za sada nepoznata lica bacila su molotovljev koktel ili sličnu napravu na jedna od vrata džamije "Muhadžir" u Subotici i načinila štetu.

Nije došlo do širenja požara, ali su na vratima vidljivi tragovi paljevine. Drugi objekti džamije nisu bili predmet napada.

Ja sam trenutno siguran, zbog toga što imam poverenje u policijske organe koji će preduzeti sve neophodne mere”, rekao je Dreković novinarima, dodavši da su nakon incidenta nadležni organi obavili uviđaj i započeli istragu.

On je naveo da će više informacija o događaju dati poglavar Islamske zajednice u Srbiji, muftija Mevlud efendija Dudić, čiji se dolazak u Suboticu očekuje tokom dana.

Dreković je rekao da je ovo prvi incident u poslednjih nekoliko dana, odnosno nakon utakmice Srbija – Albanija i svega što je pratilo taj prekinuti susret, ali napomenuo da je džamija u Subotici i ranije bila na meti vandala koji su po njoj pisali grafite, a koje su kasnije uklanjani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track