NAPAD NA SRPSKU: Ovo je policajac Dragan Đurić, kojeg je ubio vehabija u Zvorniku
Foto: Ap Amel Emric

Ubistvo u policijskoj stanici

NAPAD NA SRPSKU: Ovo je policajac Dragan Đurić, kojeg je ubio vehabija u Zvorniku

Crna Hronika -
Pripadnik MUP-a Republike Srpske biće sahranjen u sredu uz najviše policijske počasti

ZVORNIK - Dragan Đurić, pripadnik MUP-a Republike Srpske, koji je ubijen u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, biće sahranjen u sredu uz najviše policijske počasti na groblju Karakaj u Zvorniku, rečeno je u MUP-u Republike Srpske.

Rođen je 17. novembra 1967. godine u Banovićima. Živeo je u naselju Ulice u Zvorniku. Pripadnik MUP-a Srpske bio je od 7. aprila 1994. godine.

Đurićevog oca Nikolu početkom rata ubili su pripadnici tzv. Armije BiH u banovićkom selu Željova, odakle su poreklom, ali za taj zločin još niko nije odgovarao, rekli su meštani i rodbina ubijenog policajca. Majka ubijenog policajca danas živi u Zvorniku, gde su Đurići izbegli u toku rata.

Nerdin Ibrić koji u ponedeljak uveče ubio policajca Dragana Đurića u Zvorniku, a ranio policajce Željka Gajića i Steva Milovanovića.

Posle terorističkog napada koji je izveo Nerdin policija Republike Srpske zajedno sa pripadnicima Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) u ponedeljak kasno uveče uhapsili su vođu vehabijskog pokreta iz kampa Cerkna Avdulaha Hasanovića, učesnika građanskog rata u Siriji i jednog od organizatora odlaska vehabija na ratišta i propovdenika iz Gornje Maoče.

Foto: Printscreen Nezavisne
Foto: Printscreen Nezavisne

Halima Ibrić, majka Nerdina Ibrića napadača na policijsku stanicu u Zvorniku, izjavila je da su njenog sina zaveli i da se potpuno promenio u poslednje vreme. Pre napada na policiju palio CD-ove iza kuće, a onda ju je zvao da zajedno jedu.

"Jeli smo i onda je otišao. Nisam ništa mogla uraditi, zaveli su ga. Govorila sam mu da će zbog Dubnice otići u smrt i, eto, ostadoh sama", kroz suze priča Halima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track