NAPAD ŠARPLANINCA: Pas je mužu i ćerki (7) kidao meso do kosti!
Foto: Kurir

Majka napadnute devojčice

NAPAD ŠARPLANINCA: Pas je mužu i ćerki (7) kidao meso do kosti!

Crna Hronika -

Kako zaspi, dete počne da sanja psa koji ju je ujeo i krene da plače i vrišti, kaže Livia Silak, čiju je ćerku i supruga izujedao šarplaninac

NOVI SAD - Moja sedmogodišnja ćerkica celu noć nije spavala. Kako zaspi, tako sanja psa koji ju je ujeo i počne da vrišti i plače. Veoma je istraumirana.I kada pričam sa nekim preko telefona o tome, ona me moli da prestanem jer se plaši, započinje priču Livia Silak iz Budisave, majka devojčice koju je u novosadskom naselju Kamenjar izujedao šarplaninac.- Odmah su joj operisali nogu. Rekli su mi da će morati da joj urade još jednu plastičnu operaciju. Noga joj je užasno izgledala. Pas joj je bukvalno otkinuo meso do kostiju - kaže mama Livia, koja je sa ćerkicom Neomom u bolnici.

Pas me vukao po zemljiIleš Silak (38), otac napadnute devojčice, takođe je povređen u napadu. Njega su napala dva psa, jedan ga je ujeo za koleno i potkolenicu, a šarpaninac ga je grizao po unutrašnjem delu pete.

- Bio sam sa porodicom kod prijatelja u vikendici. Dok su spremali roštilj, krenuo sam sa ćerkom i sinom Edvardom (12) da se prošetamo do Dunava. U jednom trenutku ćerkica je išla ispred mene. Najpre je iskočio jedan pas manji od šarplaninca i zalajao na Neomu. U tom trenutku odmah se pojavio i taj šarplaninac, koji nije bio vezan, i skočio pravo na moju ćerku, dok je ovaj drugi mene grizao po levom kolenu - kaže Ileš Silak, koji hoda pomoću štake, i dodaje:

- Zgrabio sam ćerku i podigao je iznad sebe, odvojivši šarplaninca od nje. Tada je on napao mene i uhvatio me za desnu nogu. Oborio me je na zemlju i vukao po putu. Ne znam tačno kada sam ćerku ispustio na zemlju, a taj ker me je vukao sigurno jedno šest-sedam metara. Sin je dohvatio neku granu i udario šarplaninca po glavi kako bi mi pustio nogu.

Jeziv prizorKako dalje kaže Ileš, prizor je bio strašan. Kada je video da mu je pas uhvatio dete za nogu, mislio je samo kako da je spase od njega.- Ne mogu da se smirim, a mogu da zamislim kako je tek njoj. Koji je to strah sada kod nje. Ne mogu da verujem da neko drži šarplaninca puštenog da šeta. Kažu vlasnički je pas, a ne zna se ko je vlasnik. Kako je to moguće - pita se Silak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track