NASTAVAK BORBE PROTIV KORUPCIJE, STEFANOVIĆ: Direktor Resavice uhapšen zbog 30.000 evra MITA
Foto: Marina Lopičić

Ministar unutrašnjih poslova

NASTAVAK BORBE PROTIV KORUPCIJE, STEFANOVIĆ: Direktor Resavice uhapšen zbog 30.000 evra MITA

Crna Hronika -

BEOGRAD - Vršilac dužnosti rudnika Resavica S. Dž. uhapšen je danas zbog sumnje da je tražio i uzeo mito od 30.000 evra sinu izvršnog poverioca tog rudnika, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je to rekao novinarima nakon razgovora sa ministrom unutrašnjih poslova Grčke Nikolaosom Toskasom.

Ministar je dodao da je direktor Resavice uhapšen u nastavku akcije suzbijanja korupcije u javnim preduzećima.

"On je u svojstvu direktora Resavica krajem 2016. i početkom 2017. od V.M, sina izvršnog poverioca preduzeća čiji je direktor, zahtevao novac kako bi platio odštetu, koji je Resavica morala da isplati po pravosažnoj presudi suda u Jagodini", rekao je Stefanović.

Kako je rekao S.Dž. je novac preuzeo u kući V.M, nakon čega ga je policija uhapsila.

"To pokazuje dobar nastavak u borbi protiv korupcije u Srbiji i da neće biti bilo koga ko će biti zaštićen ili povlašćen", rekao je Stefanović.

Uhapšeni krijumčari migranata

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsila je danas osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu koja je osumnjičena da se u dužem periodu bavila trgovinom ljudima, odnosno krijumčarila ilegalne migranate, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Uhapšeni su D.I. (48), M.Đ. (37), B.K. (24), I.M. (33), S.R. (28), N.B. (38), R.J. (59) i državljanin Avganistana M.S.K. (1994), dok se za dvojicom članova oveorganizovane kriminalne grupe intenzivno traga.

Stefanović je, posle sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Grčke Nikolaosom Toskasom, rekao da se osumnjičeni terete da su od granice Srbije sa Bugarskom do Beograda, a zatim ka zemljama Evropske unije prebacili oko 200 ilegalnih migranata.

"Uhapšeno je osam osoba, a za dve osobe raspisana je potraga", rekao je ministar.

On je objasnio da je grupa u kontakt sa migrantima stupala preko državljanina Avganistana koji se nalazi u Beogradu.

"Članovi se sumnjiče da su uzimali oko 250 evra po jednom ilegalnom migrantu za tranzit i smeštaj", rekao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track