NASTAVLJENO SUĐENJE BRANKU LAZAREVIĆU: Čitane naredbe za prisluškivanje, advokati prigovarali
Foto: Zorana Jevtić

Tereti se za odavanje poverljivih policijskih informacija Šariću

NASTAVLJENO SUĐENJE BRANKU LAZAREVIĆU: Čitane naredbe za prisluškivanje, advokati prigovarali

Crna Hronika -

BEOGRAD - Suđenje nekadašnjem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću i još trojici optuženih za odavanje poverljivih policijskih informacija Darku Šariću nastavljeno je danas Specijalnim sudom u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza na koje su advoakti optuženih prigovarali.

Naime sud je danas preko monitora pregledao naredbe o prisluškivanju razgovora optuženih čemu su se protivili njihovi branioci tvrdeći da one nisu podobni za dokazni materijal, jer nemaju pečat i potpis nadležnog istražnog sudije, odnosno da su nezakonite.

Zbog toga su još ranije Lazarević i advoakt iz novog sada Radovan Štrbac odbili da iznesu svoje odbrane, dok je odbranu izneo policajac Boris Gara.Četvrti optuženi Rodoljub Radulović zvani Miša Banana je u bekstvu i njemu se sudi u odsustvu.Lazarević i ostali se terete da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.

U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosleđivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću.To postupanje je, kako smatra tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije.Šarić je prošlog leta prvostepenom presudom osuđen na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina, a suđenje za pranje para mu je još u toku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track