NE BLEDE SEĆANJA NA MASAKR U MARTONOŠU: Dve godine od krvavog pira Radeta Šefera
Foto: Saša Urošev

Tuga ne jenjava

NE BLEDE SEĆANJA NA MASAKR U MARTONOŠU: Dve godine od krvavog pira Radeta Šefera

Crna Hronika -

MARTONOŠ - Ni nakon dve godine od nezabeleženog zločina na severu Bačke, ne jenjava bol najmilijih, niti blede njihova sećanja na žrtve masovnog ubice Radeta Šefera (55) iz Sente.

Krvavi pir, jutro nakon sinovljeve svadbe, tog zlokobnog 17. maja 2015. godine, Šefer je započeo u Oromu.

Tamo je ubio tasta Jenea Traćika (74) i taštu Gizelu (68), a onda se odvezao u Martonoš.

Banuo je u kuću porodice Bajtai i osuo paljbu po ukućanima, i od svadbe još bunovnim gostima.

Foto: S.U.
Foto: S.U.

Hladnokrvo je ubio snaju Nataliju (25), njene roditelje Šandora (52) i Karolinu (43) ali i svoju bivšu suprugu Rožu (47).

Masakr kakav se u ovom kraju ne pamti još od brutanog smaknuća porodice Salma, u susednom Horgošu,sigurno bi bio još crnji da nemilosrdnom ubici nije presudio francuski državljanin Emanuel Donjon.

On je uspeo da ga usmrti udarcima stolicom i preplašenim gostima spasi živote, nakon što je ranjena njegova supruga Natalija Danjon.

Rade Šefer, Foto: Fejsbuk Printskrin
Rade Šefer, Foto: Fejsbuk Printskrin

Sigurne smrti spasao se i Šeferov sin Vlastimir. U nesrećnog mladića otac je uperio pušku, ali je oružje škljocnulo u prazno, jer je u tom trenutku ubica ostao bez metaka.

Rođaci pobijenih članova porodice Bajtai ne miri se sa činjenicom da je masakr mogao da bude sprečen da je Šeferu blagovremeno oduzeto oružje, ali i da nije pušten nakon hapšenja, koje je usledilo nakon svadbenog veselja:

"To što nije mogao da podnese da ga je supruga ostavila, otišla da radi u Francusku, a potom se preselila kod roditelja u Orom, nije bio razlog da ubije Rožu, i u smrt povede još petoro nevinih ljudi", kažu oni.

Foto: S.U.
Foto: S.U.

U kući, u kojoj se dogodio nezabeležen masakr, već neko vreme živi Žolt Bajtai.

Nesrećeni mladić ostao je bez roditelja i sestre:

"Članovi najuže porodice sutra će posetiti njihove večne kuće i prisustvovati misi u rimokatoličkoj crkvi u Martonošu, u znak sećanja na najmilije koje su izgubili u trenu", potvrdio je Kuriru Gergelj Horvat, predsednik Saveta MZ Martonoš.

(S.U., Foto: S.U., Fejsbuk printskrin)

KRVAVA SVADBA U KANJIŽI: Nezadovoljan izborom snajke uzeo pušku i napravio NEZAPAMĆEN MASAKR!

Kolima pratio Rožu i njihovog sina

Rade Šefer se nakon svadbenog veselja zaputio za kolima u kojima su bili Roža i njihov sin Aleksandar. Na putu ka Oromu, Rade ih je pretekao, preprečio put, a onda je došlo do svađe između njega i Rože. U umajčinu odbranu stao je Aleksandar. Policija je privela Radeta, ali je ubrzo pušten nakon čega je, naoružan do zuba, ubio šest osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track