NE SME DA NAPUŠTA KRAGUJEVAC: Specijalni sud ukinuo ekstradicioni pritvor Bogićeviću
Foto: Stefan Jokić

Odluka

NE SME DA NAPUŠTA KRAGUJEVAC: Specijalni sud ukinuo ekstradicioni pritvor Bogićeviću

Crna Hronika -

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu ukinuo je ekstradicioni pritvor Kragujevčaninu Predragu Bogićeviću, kojeg crnogorsko pravosuđe tereti da je zajedno sa pojedinim srpskim i ruskim državljanima, učestvovao u pripremi terorističkih akata uoči poslednjih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Sud je zauzeo isti stav kao i prema Beograđaninu Nemanji Ristiću koji je osumnjičen za isto krivično delo, i kojem pritvor nije ni određivan.

Pravni zastupnik Bogićevića, kragujevački advokat Slaviša Mrdaković novinarima je juče rekao da njegov klijent (Bogićević) više nije u pritvoru, te da prikupljaju dokaze na osnovu kojih će se odlučivati da li ima uslova za Bogićevićevu ekstradiciju Crnoj Gori.

- Prema rešenju Specijalnog suda, Predrag Bogićević ne sme da napušta područje grada Kragujevca, i mora svakog ponedeljka, u 10 sati, da se javlja u stanicu policije. Za eventualno napuštanje Kragujevca, potrebno mu je sudsko odobrenje, kaže Mrdaković.

Foto: Interpol
Foto: Interpol

Ukidanju pritvora Predragu Bogićeviću prethodilo je rešenje kragujevačkog Apelacionog suda koji je nedavno poništio odluku ovdašnjeg Višeg suda u kojem je bilo navedeno da su se stekli usovi za Bogićevićevo izručenje Crnoj Gori, i kojim mu je bio produžen ekstradicioni pritvor.

Viši sud kojem je predmet vraćen na ponovno odlučivanje, krajem minule sedmice se oglasio nenadležnim za odlučivanje o molbi Crne Gore za izručenje Bogićevića. Predmet je odmah potom prosleđen na odlučivanje Specijalnom sudu u Beogradu koji je, kao što se i očekivalo, juče doneo rešenje o ukidanju pritvora Bogićeviću.

(Z.R./Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track