NEĆE ME MALTRETIRATI, SVE SAM IH POBILA: Glumica, dvostruki ubica, plakala usred sudnice!
Foto: Dragan Kadić

Muž okrivljene svedočio

NEĆE ME MALTRETIRATI, SVE SAM IH POBILA: Glumica, dvostruki ubica, plakala usred sudnice!

Crna Hronika -
Morala sam, ne mogu više ovako, rekla mi je Teodora, koja je bila sva krvava, kazao je na sudu Borislav Stamenkov, suprug Teodore Viktorović, koja je ubila majku Ljiljanu i baku Ivanku Đukić. Teodora je koristila narkotike, a kad smo započeli zajednički život, počela je da se opija

BEOGRAD - Borislav Stamenkov, suprug Teodore Viktorović, koja je u martu prošle godine u stanu na Vračaru satarom ubila majku Ljiljanu i baku Ivanku Ðukić, juče je u Višem sudu u Beogradu ispričao da je postao svestan da se u stanu dogodilo nešto loše tek kad mu je žena rekla: „Sve sam ih pobila, ja ne mogu više ovako.“Probudila me vriska- Tog jutra ustao sam oko sedam sati. Nahranio sam mlađu ćerku Aleksandru i sina Petra odveo u obdanište. Teodora je bila u kupatilu. Kad sam se vratio kući, izveo sam psa u šetnju i vratio se u krevet. Probudila me je Teodorina vriska. Kad sam otvorio oči, ona je stajala sva krvava - ispričao je u potresnoj ispovesti suprug Teodore Viktorović, koja je sedela i lila suze dok je on govorio. Prema rečima Stamenkova, kad je video njene krvave ruke, duksericu i lice, pomislio je da je pokušala da se ubije.- Pokušao sam da joj pogledam ruke, ali se otrgla i pobegla u kupatilo. Dozivao sam je, ali nije otvarala vrata. Tada mi je rekla da ih je sve pobila. Otišao sam do sobe u kojoj je Ljiljana spavala, ležala je krvava. Uzeo sam ćerkicu, istrčao i pozvao policiju - ispričao je on, navodeći da tada još nije bio svestan da je Teodora ubila i baku Ivanku.- Kad su stigli policajci, razvalili su vrata. Čuo sam jednog kako kaže da su jedva savladali Teodoru. Čuo sam i drugog kako kaže nekome na motorolu da je reč o dvostrukom ubistvu, tada sam shvatio da je i Ivanka mrtva - ispričao je Stamenkov pred sudom i objasnio da je satara kojom je počinila ubistvo pronađena u kupatilu. Osim satare, policija je tamo pronašla i prazne flaše „koka-kole“ i votke.

Ubica... Teodora Viktorović usmrtila satarom majku Ljiljanu na spavanju
Ubica... Teodora Viktorović usmrtila satarom majku Ljiljanu na spavanju

Govoreći o porodičnim odnosima, on je rekao da se njegova supruga često sukobljavala s majkom, kao i da su im svi savetovali da se odsele, ali da ona nije želela. Kako je naveo, pre nego što su počeli da žive zajedno, Teodora je koristila narkotike, a kad su započeli zajednički život, počela je da pije.Ukleti stanTokom svedočenja, koje je trajalo duže od dva sata, i Borislav je povremeno plakao. Objasnio je da posle svega što se dogodilo s decom živi u Malom Mokrom Lugu, kao i da ne namerava da se vraća u stan na Vračaru iako su ga deca nasledila ostavinskom raspravom.- U taj stan više ne ulazim. Pokušavam da potisnem u sebi sve što se dogodilo. Ne želim da deca žive u tom stanu - rekao je on.

Optužena TeodoraMOŽDA DECA NEĆE ŽELETI DA ME VIDETeodora Viktorović, koja je ranije priznala ubistva, javila se juče za reč i saglasila se sa suprugom da deca ne treba da se vraćaju u stan u kom je počinila zločin.- Ne želim da se vraćaju. Ćerkica je mala i psihijatri kažu da se ona neće sećati, a da će i sin vremenom zaboraviti. Ne želim da ga boravak u stanu podseti i ne želim da se vraćaju, ali ipak želim da im ostavim nešto. Ko zna koliko ću biti ovde. Možda deca nikad više neće želeti da vide, ako bude tako, živeću kao klošarka po ulici, ali želim da imaju nešto od mene - rekla je optužena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track