NERAZDVOJNI DO POSLEDNJEG DANA: Bili su najbolji drugovi, zajedno stradali u helikopteru
Foto: Ministarstvo Odbrane

Tragedija

NERAZDVOJNI DO POSLEDNJEG DANA: Bili su najbolji drugovi, zajedno stradali u helikopteru

Crna Hronika -
Ivan je bio divan čovek, pozitivna osoba. Znali smo se šest godina, i kada sam sinoć čula da je pao helikopter, imala sam osećaj da je bio u njemu, navodi drugarica Marija

BEOGRAD - Zastavnik Ivan Miladinović i zastavnik Nebojša Drajić bili su nerazdvojni prijatelji, rekla je Ivanova drugarica Marija.

Dostojanstveno i u teškoj žalosti prijatelji i kolege zastavnika Ivana Miladinovića okupili su se juče u njegovom domu u naselju Stepa Stepanović.

Njegove komšije, većinom pripadnici Vojske, nisu želeli da pričaju. Zastavnik Miladinović je herojski učestvovao u nebrojenim akcijama spasavanja ugroženih. I tokom majskih poplava 2014. u Obrenovcu bio je član posade. Iza njega je ostala supruga sa dvoje dece.

- Ivan je bio divan čovek, pozitivna osoba. Znali smo se šest godina, i kada sam sinoć čula da je pao helikopter, imala sam osećaj da je bio u njemu. Poslala sam mu poruku na Viberu u 22.49, ali nije odgovorio. Bio je nerazdvojni prijatelj sa Nebojšom Drajićem - kaže njegova drugarica Marija i ne može da veruje da heroja više nema.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Miladinović je bio probni mehaničar letač sa više od 1.000 sati naleta. Bavio se padobranstvom, završio je Srednju vojnu školu i DIF.

Njegov drug Nebojša Drajić iz Bajine Bašte takođe je bio mehaničar-letač za oba tipa srednjeg višenamenskog helikoptera Mi-8 i Mi-17. Imao je više od 1.000 sati naleta, a bavio se i fudbalom.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

U najvećoj helikopterskoj tragediji u Srbiji od 1996. godine u petak uveče poginuli su beba stara pet dana iz porodice Ademović, major Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukarić, zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, inače rođak ministra Rasima Ljajića, i tehničar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara.

Foto: Z. Šaponjić
Foto: Z. Šaponjić

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track