NESREĆA KOD ALEKSINCA: Zbog straha od aviona sa Krfa su išli autobusom, a onda je izgubila muža
Foto: M. M.

Poginulo petoro u stravičnoj nesreći

NESREĆA KOD ALEKSINCA: Zbog straha od aviona sa Krfa su išli autobusom, a onda je izgubila muža

Crna Hronika -

ALEKSINAC - Zbog straha od letenja, Slovakinja Marija Ribarnik (60) insistirala je da se ona i nastradali suprug Lubomir (62) sa Krfa vrate autobusom.

Njen suprug je među nastradalima u stravičnoj nesreći koja se u utorak dogodila u blizini Aleksinca, kada je autobus sa 29 turista iz Slovačke sleteo s puta, uleteo u jarak i prevrnuo se na bok, pri čemu je pet putnika poginulo, a 23 povređeno.

- To im je bio prvi put da idu autobusom na letovanje. Luba je ostao zarobljen pod autobusom, dok je Marija zadobila povrede grudnog koša i polomljena rebra. Ona je nakon nesreće prvo prebačena u vašu bolnicu. Danas bi trebalo da stigne u Slovačku. Vest o smrti muža u Srbiji su joj saopštili psiholozi. Otkad smo čuli da je Luba umro, nismo prestali da plačemo - kaže komšinica bračnog para Štefanija Dankova.

U Zavodu za sudsku medicinu u Nišu je inače izvršena obdukcija nastradalih turista, reč je o četiri žene i jednom muškarcu. Tela će biti prebačena u kapelu Kliničkog centra u Nišu, gde će ih nakon prepoznavanja preuzeti rođaci nastradalih.

Dr Saša Ignjatijević prvi je od niških lekara došao na mesto nesreće i počeo sa trijažom pacijenata. U potrazi za preživelima, on se nije libio da uđe u prevrnuti autobus kroz ventilacioni otvor, piše Blic.

- Desetak putnika je bilo pored autoputa, desetak je sedelo pored autobusa. U takvim situacijama, najvažnije je da znate broj povređenih, kakve povrede imaju i gde se nalaze. Ušao sam u autobus kroz šiber jer sa prednje strane nije bilo moguće. Pored mesta gde se nalazilo četvoro poginulih, jedna žena je bila živa. Vatrogasci su podigli lim makazama, uneli smo dasku i evakuisali je uspešno - ispričao je Ignjatijević.

(Foto: M.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja