NEZAPAMĆEN SLUČAJ IZ SARAJEVA: Zaleđenu bombu ostavili pred kućom da eksplodira kad sunce otopi led!
Foto: Avaz

Pokušaj ubistva

NEZAPAMĆEN SLUČAJ IZ SARAJEVA: Zaleđenu bombu ostavili pred kućom da eksplodira kad sunce otopi led!

Crna Hronika -
Bomba je pronađena pred kućom Eldina Mulića, koji je 16. aprila u sarajevskoj ulici Sutjeska do broja 5, pokušao da ubije pešaka

SARAJEVO - Pred kućom M.L. koja se nalazi u sarajevskoj ulici Breka jutros u 4.40 sati pronađena je neeksplodirana bomba.

Počinioci su zaledili bombu i izvukli osigurač, a potom je stavili pred kuću kako bi eksplodirala nakon što sunce otopi led. Srećom, do eksplozije nije došlo.

"Naši pripadnici su obavili uviđaj i uklonili bombu, a za počiniocem ovog krivičnog dela se traga", izjavili su MUP KS.

Bomba je pronađena pred kućom Eldina Mulića, koji je 16. aprila u 11.35 sati u sarajevskoj ulici Sutjeska do broja 5, vozilom Nisan pokušao da ubije pešaka Sulju Planju, prenosi portal Avaz.

Podsećamo, Mulić je u ulici Koševo automobilom Nisan Maximo udario Planju, a potom pobegao sa mesta događaja. Ubrzo je pronađen brzom reakcijom policije, koja je prvo locirala vozilo kod nekadašnjeg kafića "Estrada“, a potom su Mulića sustigli i uhapsili kod Kaznenopopravnog zavoda Sarajevo.

Dan kasnije određen mu je jednomesečni pritvor, a policija ga sumnjiči za pokušaj ubistva. Planja je tada, pak, zadobio teške telesne povrede, odnosno frakture obe potkoljenice.

(Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track