NEZAPAMĆEN ZLOČIN KOD RUME: Mico, pozovi policiju, zaklao sam brata!

Meštani Platičeva u šoku

NEZAPAMĆEN ZLOČIN KOD RUME: Mico, pozovi policiju, zaklao sam brata!

Crna Hronika -
Ljubomir Zagorac (55) ubio brata Zariju (61), komšinicu zamolio da zove policiju, pa u kući pokušao da se ubije

PLATIČEVO - Mico, pozovi policiju, zaklao sam brata Zaru - rekao je Ljubomir Zagorac (55) svojoj komšinici Zagorki G. pošto je juče oko 13.30 nožem usmrtio rođenog brata, invalida s drvenom nogom, Zariju Zagorca (61) u sremskom naselju Platičevo, u opštini Ruma.Jezivi zločin, kakav ne pamte meštani ovog mirnog sela, dogodio se u porodičnoj kući u Ulici Šandora Petefija, u kojoj su, prema rečima prvih komšija Zagoraca, Zagorke i njenog supruga Stanoja, živeli nastradali Zarija i njegov brat Ljubomir sa suprugom.- Ništa nije slutilo na tragediju. Odjednom se na manjoj kapiji, koja deli naša imanja s dvorišne strane, pojavio Ljuba i rekao mi da pozovem policiju jer je zaklao brata. Bila sam u šoku i nisam mogla da verujem da je on to učinio. Međutim, kad sam videla njegove krvave ruke i noge, shvatila sam da se dogodilo nešto zaista ozbiljno. Krenula sam u svoju kuću da kažem mužu šta se dešava, a on je opet viknuo: „Mico, pozovi policiju!“ i opsovao mi majku - priča za Kurir vidno potresena komšinica Zagorka.Ona dodaje da ju je ubrzo potom pozvala Ljubomirova supruga, koja je pobegla kod komšinice pošto ju je suprug isterao iz kuće pre brutalnog ubistva.- Zagorka me je probudila i ispričala šta joj je Ljuba rekao. Sačekao sam malo i potom izašao napolje, gde sam zatekao Ljubu kako i dalje stoji kod ograde. Obratio mi se rečima: „Dođi da vidiš šta sam uradio.“ Odmah smo zatvorili vrata od kuće i više nismo izlazili sve dok nije došla policija - kaže Zagorkin muž Stanoje.

U šoku... Susedi Zagorka i Stanoje
U šoku... Susedi Zagorka i Stanoje

On dodaje da su braća prethodno pila.- Pili su celo jutro, možda je alkohol kumovao svemu, možda su se posvađali, ko zna - ispričao je komšija Stanoje za Kurir.Kako saznajemo, Ljubomir se posle obraćanja komšijama vratio u kuću i pokušao da izvrši samoubistvo tako što je sebe izbo nožem.- Kad je došla policija, čuli smo da pričaju da su zatekli braću u kući kako leže jedan pored drugog i da jedan daje znake života, a da je drugi mrtav - ispričala je Zagorka.Povređeni Ljubomir vozilom Hitne pomoći prebačen je u šabačku bolnicu i do zaključenja ovog broja on je bio u stabilnom stanju.

Dobro se slagaliLJUBOMIR UVEK ŠTITIO ZARIJUPrema rečima komšija, Ljubomir Zagorac uvek je štitio svog brata jer je bio invalid i niko ne zna zbog čega bi digao ruku na njega.On je dodao da Ljubomir i supruga imaju ćerku, koja se udala, i sina, koji već dve godine radi u Rusiji, a da se ubijeni Zarija nikad nije ženio i nije imao decu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track