NEZAPAMĆENA DRAMA U NIŠU: Muškarac sonom kiselinom pretio šefu, pa nasrnuo na policiju
Foto: Stefan Jokić/Ilustracija

Intervenisalo obezbeđenje

NEZAPAMĆENA DRAMA U NIŠU: Muškarac sonom kiselinom pretio šefu, pa nasrnuo na policiju

Crna Hronika -

Dežurnu policijsku patrolu, koja je na poziv privatnog obezbeđenja Duvanske industrije Niš „Filip Moris“ izašla na intervenciju, napao je nepoznati muškarac i tom prilikom jednog policajca teško povredio, dok je pripadnica niške Policijske uprave prošla sa lakšim telesnim povredama.

Kako se nezvanično saznaje, napadač je ispred fabričke kapije čekao u zasedi jednog od šefova pogona, u nameri da ga polije sonom kiselinom. Nešto pre 15 sati, patrola policijske ispostave Crveni Krst dobila je hitan poziv od radnika fabrike duvana u Nišu, sa prijavom da nepoznati muškarac stoji ispred kapije preteći da želi da povredi jednog od radnika, pritom držeći flašicu sa nepoznatom tečnošću za koju je tvrdio da je sona kiselina.

Obezbeđenje fabrike je odmah obavestilo policiju, a u međuvremenu je iskoristilo trenutak nepažnje i uspelo da oduzme muškarcu bocu koju je ovaj spustio na zemlju. Nakon što se izgrednik udaljio sa lica mesta, policijska patrola ga je na osnovu opisa sustigla, ali je prilikom pokušaja legitimisanja muškarac star 36 godina nasrnuo na policajce.

Prva na udaru našla se pripadnica PI Crveni Krst, koja je, pokušavajući da izbegne udarac i nasrtaje napadača, zadobila lakše povrede prstiju desne šake, nakon čega je njen kolega iz patrole skočio na napadača u nameri da ga savlada. U opštem metežu, nezvanično, napadač je prvo šutnuo policajca, starosti oko 45 godina, a onda i pao na zemlju sa njim, i tom prilikom je policajac zadobio teške povrede cevanice leve noge.

Kako izvor iz niške policije navodi, drama je trajala par minuta, dok u pomoć nisu stigle i ostale patrole i savladale pomahnitalog miškarca, a povređeni policajci su hitno prebačeni u niški Klinički centar, na Kliniku za ortopediju.

Nakon obavljenog pregleda, policajac sa smrskanom nogom hitno je prebačen u operacionu salu, dok je povređenoj policajki pružena hitna medicinska pomoć i ona se sada oseća dobro.

U niškoj PU zvanično su nam potvrdili da se ovaj incident dogodio, i da je izgrednik odmah priveden, a da je nadležno tužilaštvo odmah obavešteno, tako da će protiv napadača biti preduzete sve zakonske mere.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track