NI MRTVIMA NE DAJU MIRA: Vandali uništavaju prokupačka groblja, kradu sve što stignu
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Građani organizuju stražu

NI MRTVIMA NE DAJU MIRA: Vandali uništavaju prokupačka groblja, kradu sve što stignu

Crna Hronika -

PROKUPLJE – U poslednja dva dana na meti lopova bila su sva tri prokupačka groblja, a pored krađa iza njih ostala je i materijalna šteta.

Lopovi skidaju mesingana slova sa nadgrobnih ploča i svi slučajevi skrnjvljenja koji su se desili poslednjih dana prijavljeni su policiji.

Kako kaže predsednik Udruženja „Roma“ u Prokuplju Živorad Saitović na groblju u anselju Mala Guba oštećeno je više nadgrobnih ploča i odneta mesingana slova.

-Vandalizam su prijavili građani koji su došli da obiđu svoje preminule. Bili su zgranuti onim što su videli, te sam u ime svih rijavio skrnjavljenje i policiji- kazao je Saitović.

On dodaje da su rešili da zaštite groblje tko što će organizovati stražu.

- Ovo je prvi put da se desila ova zaista neprimerene situacija. Pre dve godine obijena je kapela na ovom groblju i iz nje otuđena mešalica i ostale stvari koje su bile unutra. I tada smo prijavili, ali počinioci nikada nisu pronađeni- dodaoe ja naš sagovornik.

Nezvanično smo saznali da su iste štete napravljene poslednjih dana i na glavnom Gradskom groblju, kao i na Stražavačkom groblju, koje je na izlazu iz Prokuplja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Čije obaveštajne službe stoje iza širenja velikoalbanskih ideja ?

B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track