NIJE HTEO DA POSTANE ŠEHID: Ibrić došao u panciru sa dve puške, ubio ga tek osmi metak
Foto: AP

Teroristički napad u Zvorniku

NIJE HTEO DA POSTANE ŠEHID: Ibrić došao u panciru sa dve puške, ubio ga tek osmi metak

Crna Hronika -
Policajci su Ibrića pogodili čak sedam puta, ali on nije padao već je i dalje iz automata nasumice pucao na njih. Za Ibrića je smrtonosan bio tek osmi hitac koji ga je pogodio u vrat posle čega se srušio

ZVORNIK – Dan posle terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku kada je vehabija Nerdin Ibrić (24) naoružan sa dve automatske puške uleteo u zgradu policije i ubio policajca Dragana Đurića, a teško ranio njegove kolege Željka Gajića i Stevu Milovanovića, planirao je da preživi krvavi pohod i pobegne posle pucnjave.

- Nerdin Ibrić je posle upozorenja ubijenog policajca Đurića da ne sme parkirati svoj golf ispred polciije, izvadio automatsku pušku i s njom upucao Đurića koji je ostao da leži ispred zgrade u lokvi krvi. On je nakon toga trčeći uleteo u zgradu i uz povike “ Alahu egber” počeo nasumice da puca. Policajci su na njegov upad i pucnjavu odgovorili vatrom. U razmeni vatre, policajci su Ibrića pogodili čak sedam puta ali on nije pao nego je i dalje nasumice pucao, međutim osmi hitac koji je jedan od policajaca ispalio pogodio je Ibrića u vrat, što je za njega bilo smrtonosno, ispričao je dobro obavešten izvor portala Kurira.

On ističe da Ibrić zahvaljujući sreći i prisebnosti policajaca nije stigao dalje od ulaza i prijavnice, jer da je uspeo u svojoj nameri u zgradi policije bi sigurno bilo više žrtava.

Policija je posle ubistva Ibrića tokom uviđaja pretresla njegov “golf 2” i u njemu pronašla drugu pušku i pištolj koji su bili napunjeni, a pretresom tela otkriveno je da je džepove imao pune metaka.

Svedoci koji su se zatekli ispred policijske stanice posle prestanka pucnjave rekli su da je iz zgrade izleteo policajac Ramiz koji je počeo da viče da mu neko doveze kola ispred zgrade kako bi ranjenog policajca prevezao do bolnice.

Dežurni hirurg u Opštoj bolnici u Zvorniku izjavio je da su oba ranjena policajca u stabilnom stanju I van životne opasnosti. Jedan je zadobio prostrelne rane ramena, a drugi je ranjen u obe šake u razmeni vatre s Ibrićom.

Naime pre manje od godinu dana u javnost je procureo podatak koji je digao veliku prašinu u obaveštajnim krugovima u BiH da na strani terorističke organizacije Islamska država ratuje 20 džihadista iz vehabijskog kampa koji se nalazi u Cerskoj kod Zvornika i Vlasenice, a koji su na ratišta otišli preko vehabijske zajednice u Beču.

Sagovornik blizak bezbednosnim strukturama izjavio je da su oni u Siriju upravo otišli iz kampa u Cerskoj za koji se veruje da mu je pripadao u ubijeni Ibrić i da je tamo imao obuku u rukovanju oružjem. Naime u tom kampu su obaveštajci ranije zabeležili česte obuke članova kampa u rukovanju pešadijskim naoružanjem.

Obaveštajci su prikupili informacije da ih na područiju Cerske ima oko 20 ali to nije stalan broj jer se on često menja jer jedni odlaze, a drugi pristižu.

Podsetimo u ponedeljak uveče oko 19 časova Nerdin Ibrić (24) naoružan automatskom puškom uleteo je u zgradu policijske stanice u Zvorniku i u napadu ubio jednog a ranio dvojicu policajaca. U razmeni vatre sa policijom Ibrić je ubijen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track