NIŠKI PINK PANTERI: Upali preko krova i odneli nekoliko kilograma nakita!

Napad na „zlatarnu celje“ usred dana

NIŠKI PINK PANTERI: Upali preko krova i odneli nekoliko kilograma nakita!

Crna Hronika -
Filmska pljačka: Tokom noći uklonili crepove, sakrili se na tavanu i sačekali da se radnja otvori

NIŠ - Dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika opljačkali su juče ujutru „Zlatarnu Celje“ u centru Niša i odneli nekoliko kilograma nakita i skupocene satove iz sefa!Lopovi su u radnju ušli preko krova, sačekali da radnica otvori sef, a onda je pokrali uz pretnju oružjem. Posle razbojništva odšetali su iz radnje, i to naočigled mnogobrojnih građana, s obzirom na to da se zlatara nalazi u pešačkoj zoni na ulazu u Kazandžijsko sokače.Izbegli alarm i obijanje sefaKako se pretpostavlja, lopovi su se u toku noći popeli na krov kuće u kojoj se nalazi prodavnica nakita.- Svi objekti u Kazandžijskom sokačetu su starije gradnje jer su pod zaštitom države, što je lopovima olakšalo posao. Kako ih niko nije primetio, pretpostavljamo da su noću uklonili crepove s krova i sakrili se na tavanu. Čekali su da radnica stigne jer bi obijanjem aktivirali alarm, a imali bi problema i da otvore sef - kaže naš sagovornik iz istrage i dodaje:- Oko 8.30 prodavačica je ušla u prostoriju koja se nalazi iza prodajnog dela kako bi iz sefa uzela nakit i stavila ga u izlog. Razbojnici su verovatno kroz neki otvor posmatrali sef i čim ga je radnica otvorila, skočili su na nju kroz rupu na tavanici. Obojica su na licu imali fantomke, a jedan je bio naoružan pištoljem. Zapretili su joj oružjem i zatražili da im preda nakit. Prestravljena žena ih je poslušala, oni su plen strpali u torbu, a zatim je zaključali u toalet. Nakon toga su izašli iz radnje, koju su takođe prethodno zaključali.

Ovuda su ušli... Krov na zadnjoj strani zlatare
Ovuda su ušli... Krov na zadnjoj strani zlatare

Milionski plenProdavačica je telefonom pozvala policiju i rekla da je pokradena. Pozvala je i svoju koleginicu koja je otključala vrata zlatare - kažu naši sagovornici iz istrage. Radnica nije želela da komentariše pljačku.- Ne mogu sad ništa da kažem, razumite me, suviše sam potresena - kazala je kroz suze prodavačica.Vlasnici lokala u Kazandžijskom sokačetu kažu da nisu videli ništa sumnjivo.- Iz zlatare se ništa nije čulo. Tek kad je došla policija, saznali smo da je zlatara pokradena. Teško je poverovati da je neko bio toliko drzak da opljačka zlataru u centru grada, i to na nekoliko stotina metara od sedišta policije - kaže jedan niški kafedžija.- Policija je obavila uviđaj, a uzeti su i snimci sa video-nadzora lokala u blizini zlatare. Informativna služba PU Niš saopštila je da je u toku potraga za razbojnicima. Vrednost ukradenog nakita se utvrđuje, ali prema prvim informacijama, razbojnički plen vredan je nekoliko miliona dinara.

Serija krađaISTA BANDA HARA PO NIŠU?Zlatare u Nišu i ranije su bile na meti razbojnika. U februaru 2011. godine opljačkana je „Zlatara Majdanpek“ u TC „Kalča“, odakle je ukraden nakit vredan 80.000 evra. Maja 2012. godine razbojnici su opljačkali zlataru „Savić“ u Voždovoj ulici i odneli tri kilograma zlata u vrednosti od 100.000 evra. Juna iste godine opljačkana je zlatara „Gold“, takođe u centru grada. Ne isključuje se mogućnost da su neke od ovih pljački izvršili isti razbojnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track