NIŠLIJKA (21) ČUDOM PREŽIVELA EKSPLOZIJU: Bomba bi me raznela da sam bila metar bliže!

Aleksandru Stanković (21) spasili centimetri

NIŠLIJKA (21) ČUDOM PREŽIVELA EKSPLOZIJU: Bomba bi me raznela da sam bila metar bliže!

Crna Hronika -

NIŠ - Čudo me je spaslo, da sam bila samo malo bliže, ko zna šta bi od mene ostalo. Zaštitilo me je vozilo koje se nalazilo između mene i „golfa“ pod koji je bila podmetnuta bomba. Da tih kola nije bilo, sigurno bih stradala.

Ovako Nišlijka Aleksandra Stanković (21) opisuje eksploziju koju je u subotu ujutro u Dušanovoj ulici izazvala naprava prikačena na „golf“ Aleksandra Barjaktarevića (34). Devojka je zadobila povredu stopala, povređen je i dvadesetdvogodišnji mladić, takođe prolaznik, dok je Barjaktarević, koji je bio na meti atentatora, ostao bez leve noge.Aleksandra kaže da se s drugaricama vraćala iz noćnog provoda Dušanovom ulicom.- U toj ulici ima mnogo kafića, mladi ulaze, izlaze, pa je uvek velika gužva. U nameri da izbegnem guranje, odvojila sam se od drugarica i pokušala da prolaz nađem krećući se uz trotoar gde su parkirana vozila. Ne sećam se tačno trenutka eksplozije jer sam doživela šok, ali pamtim dobro da sam stavila ruke na glavu da bih se zaštitila od stakla i komada metala koji su leteli sa svih strana. Prijateljica me je povukla, počele smo brzo da bežimo u suprotnom pravcu, u tom trenutku nisam osećala uopšte da sam povređena. Kad smo se dovoljno izmakle, pogledala sam noge i videla da mi je patika rasečena. Skinula sam obuću i tek onda videla ranu kako zjapi. Došla je Hitna pomoć, odvezli su me u bolnicu i tamo mi je povreda ušivena - priča mlada Nišlijka.Kako kaže, u tom trenutku se nije uplašila, ali je trauma kasnije stigla.- Tek oko sat kasnije osetila sam vrtoglavicu i shvatila šta je moglo da mi se desi - priseća se Aleksandra trenutka eksplozije.

Bomba pod levim prednjim točkom

AKTIVIRANA NA DALJINSKIDa je devojka imala mnogo sreće, svedoče i prvi rezultati istrage, koji pokazuju da je pod Barjaktarevićevo vozilo postavljena jaka eksplozivna naprava.- Bomba je postavljena pod levi prednji točak, ispod motora, i to je spaslo i Barjaktarevića i prolaznike. Glavni udar je podneo motor, ali oštećenja na njemu svedoče da je u pitanju sredstvo jake razorne moći. Da je bila postavljena ispod sedišta ili u samom vozilu, vozač bio sigurno stradao - kažu naši sagovornici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja