NOVI DETALJI: Vođa Zabranjenih upucan pred bratom
Foto: Facebook Printscreen

Pucnjava u Železniku

NOVI DETALJI: Vođa Zabranjenih upucan pred bratom

Crna Hronika -

Miloš Kostić gledao kako komšija Nikola Elezović puca iz automatske puške na rođenog brata Alena, Elezović zaplakao kada je čuo da je Alen umro

BEOGRAD - Nikola Elezović (24), koji se sumnjiči da je u subotu u naselju Železnik ubio Alena Kostića (31), zanemeo je kad su mu policajci juče saopštili da je vođa Partizanove navijačke grupe Zabranjeni, u kog je u subotu ispalio dva hica iz automatske puške, preminuo u bolnici!Kako Kurir saznaje, Elezović je zaplakao kad je saznao da je Kostić mrtav.Krvavi obračun- Delovao je uplašeno, prebledeo je. Ni reč nije hteo da kaže. Ubrzo pošto je saznao da vođu navijača nije samo ranio, izveden je na saslušanje u Višem tužilaštvu u Beogradu, ali odlučio je da se brani ćutanjem. Rekao je da je tek saznao da je mladić u kog je pucao preminuo i da nije u stanju da iznosi svoju odbranu - kaže izvor Kurira iz istrage.Posle odluke da se brani ćutanjem, sudija mu je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, kako ne bi uticao na svedoke, ali i zbog visine zaprećene kazne od 40 godina zatvora.- Među prvim svedocima biće saslušan rođeni brat Alena Kostića, Miloš, koji je i očevidac ubistva. On je bio u društvu pokojnog brata Alena Kostića u trenutku kad je došlo do incidenta i prepirke sa osumnjičenim Elezovićem, kao i kad je on dohvatio pušku i ispalio hice - kaže izvor upućen u istragu.On navodi da je, prema do sada prikupljenim dokazima, sukob vođe navijača i Elezovića izbio zbog navodnog neplaćenog duga za drogu osumnjičenog prema Kostiću. Tog dana navodno su se slučajno sreli na ulici, jer žive u istom kraju grada.- Pokojni Kostić je u automobilu bio s bratom. Preprečili su put Elezoviću i navodno uz pretnje tražili da im vrati dug. Potom su izašli iz automobila, Alen je izvukao neki lanac i počeo da mu razbija automobil, dok je njegov brat bušio gume na vozilu. Elezović je tada uzeo automatsku pušku i ispalio dva hica u stomak vođi navijača - otkriva izvor Kurira nove detalje iz istrage ubistva vođe Zabranjenih.Kostić pričao sa policijomPosle pucnjave Nikola Elezović je ostavio automobil i peške pobegao sa lica mesta, ali policija ga je nekoliko sati kasnije uhapsila u blizini njegove kuće. Alen Kostić je odmah prebačen u Urgentni centar i lekari su se borili za njegov život, ali je ipak preminuo.Kostić je nekoliko sati pre smrti policiji rekao da ne zna zbog čega ga je komšija Elezović upucao.- Kostić je pričao je posle operacije, ali nije rekao šta je bio motiv pucnjave. Pogođen je u stomak sa više hitaca iz automatskog oružja i nije preživeo teške povrede i pored dve operacije - naveo je Kurirov izvor blizak istrazi.

Grobari se oprostili od vođeBIO SI LEGENDA ISTOKA I JUGANa utakmici koju je Partizan u nedelju igrao sa Čukaričkim, navijači su tokom oba poluvremena uzvikivali ime ubijenog druga. Istakli su i transparent na kom je pisalo: „Bio si legenda istoka i juga, zato nam je danas zajednička tuga“. Oni su se od njega oprostili i brojnim porukama na društvenoj mreži Fejsbuk.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track