NOVI NAPAD DECE NASILNIKA: Pratili pa napali starca u Vojvode Stepe!
Foto: Think

Maloletnici nasrnuli na penzionera

NOVI NAPAD DECE NASILNIKA: Pratili pa napali starca u Vojvode Stepe!

Crna Hronika -
Policija sumnja da su izvesnog D. M. (78) u pondeljak opljačkali isti mališani koji su identifikovani kao napadači na poznatog pisca

BEOGRAD - Penzionera D. M. (78) napala su u ponedeljak oko 17 sati trojica maloletnika u njegovom stanu u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu i odnela manju svotu novca.

Policija sumnja da je reč o istim nasilnicima koji su nedavno nasrnuli na Rašu Popova (81), legendarnog srpskog književnika i novinara, koji je najpoznatiji po kultnoj dečjoj televizijskoj emisiji „Fore i fazoni“.Kako nezvanično saznajemo, trojica dečaka su vrebali žrtvu ispred zgrade, a potom su ušli za starcem D. M. u višespratnicu i pratili ga do stana na drugom spratu.

Mesto događaja... Zgrada na Voždovcu
Mesto događaja... Zgrada na Voždovcu

- Trojica izgrednika su starca napala u njegovom stanu i ukrala mu manju svotu novca. Srećom, čovek nije teže povređen i nije bilo potrebe za intervencijom Hitne pomoći. Napadači su pobegli i trenutno se radi na utvrđivanju njihovog identiteta. Sumnja se da su to isti oni dečaci koji su krajem oktobra napali Rašu Popova - rekli su juče iz MUP.Kurir je sinoć porazgovarao i sa stanarima zgrade u kojoj se dogodio incident, ali niko od njih nije primetio da se nešto čudno dešava.- Videla sam trojicu dečaka Roma u prolazu gde se nalazi ulaz u našu zgradu, ali nisam obraćala pažnju na njih. Ne znam da li su baš oni napali našeg komšiju. Strašno je to što se dešava i što deca napadaju uglavnom nemoćne starce. Tužno je kad neko tako mlad može da učini tako nešto i pritom povredi čoveka i ukrade - rekla je za Kurir jedna uznemirena stanarka.Kako smo sinoć saznali na licu mesta, zgrada i poslovni objekti koji se nalaze u njenom sastavu obezbeđeni su video-nadzorom, pa se očekuje da i snimci s kamera pomognu policiji u identifikaciji maloletnih napadača.

Raša Popov
Raša Popov

Deca nasilnici

NAPADAČI NA POPOVA IMAJU PREKO 300 PRIJAVAKako je Kurir već pisao, Rašu Popova su napala braća I. N. (10) i J. N. (13), kao i jedan njihov drug. Oni su Popova pratili i iznudili od njega manju količinu metalnog novca, a potom su pokušali da uđu i u njegov stan na Paliluli.

Srećom, Popov je uspeo da se izvuče i zaključa vrata na vreme, a napadači su pobegli. Inače, braća su odranije poznata policiji, a jedan starac (80), kog su napali i opljačkali u Deligradskoj ulici, posle toga je preminuo.

Dečaci I. N. i J. N. imaju više od 300 prijava zbog razbojništava i krađa i potiču iz problematične porodice, a od juna su u nadležnosti Centra za socijalni rad. Pošto po zakonu ne mogu krivično da odgovaraju i da budu u zatvoru, oni beže iz domova i prihvatilišta u kojima su smešteni i vrše krivična dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track