Konferencija za novinare

KURIR TV NOVOSADSKA POLICIJA PREDSTAVILA REZULTATE: U 2016. manje krivičnih dela

Crna Hronika -

NOVI SAD - Za oko 15 posto smanjen je broj krivičnih dela za osam meseci ove godine, u odnosu na prošlu i
prethodnu godinu na području Novog Sada – rekao je na konferenciji za novinare, Siniša Radaković, načelnik
Policijske uprave Novi Sad.

Čelni ljudi novosadske policije, koji su prisustvoali konferenciji pored Radakovića, Saša Barjaktarović načelnikOdeljenja kriminalističke policije, Miroljub Jojić pomoćnik načelnika PU, Saša Barać zamenik načelnika Odeljenjapolicije i Milovan Glođović načelnik Odeljenja saobraćajne policije, istaknli su da je za ovih osam meseci evidentirano ukupno 6.514 krivičnih dela.

FOTO: Slađana Stojanović

U prvih osam meseci, od težih krivičnih dela, odnosno krvnih i seksualnih delikata, evidentirana su: 4 teška ubistva, 1 ubistvo, 4 teška ubistva u pokušaju, 5 ubistava u pokušaju, 2 silovanja i 65 teških telesnih povreda.

FOTO: Slađana Stojanović

- Rasvetljena su sva krivična dela teško ubistvo, ubistvo i silovanje, koja su izvršena u posmatranom periodu, kao i85% krivičnih dela teška telesna povreda, izvršenih od strane nepoznatih lica. Ostala su nerasvetljena dva teškaubistva u pokušaju i dva ubistva u pokušaju iz 2014. i po jedno teško ubistvo u pokušaju iz 2015. i 2016. godine. Uoblasti suzbijanja krijumčarenja i trgovine narkoticima najviše krivičnih dela otkriveno je u prvih osam meseci 2016.i takođe izvršeno najviše zaplena u odnosu na isti period 2015. i 2014. Godine – kaže Radaković, dodajući da je i upogledu javnog reda i mira i saobraćaja situacije mnogo bolja.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja