U ZALOG IM OSTAVIO ŽUTOG MINIJA: Pomagači Safeta iz Mola suđenje čekaju u subotičkom zatvoru
Foto: Saša Urošev

Posle krvavog pira u Molu kod Ade

U ZALOG IM OSTAVIO ŽUTOG MINIJA: Pomagači Safeta iz Mola suđenje čekaju u subotičkom zatvoru

Crna Hronika -
SENTA - Mirko P. (53) i Tivadar K. (21) iz Horgoša, koje je policija uhapsila jer su 20. marta pomogli dvostrukom ubici Banetu Jovanoviću (49) iz Mola, da ilegalno pobegne iz Srbije u Mađarsku, nalaze se u Okružnom zatvoru u Subotici i čekaju suđenje.

Kako saznaje Kurir, Osnovno javno tužilaštvo u Senti je protiv njih podiglo optužni akt zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi. Mirko P. i Tivadar K. ostali su pri tvrdnji da nisu znali da je Jovanović kobne večeri u Bečeju i Molu počinio krvavi pir.

- Ubica je najpre došao do Mirka P. i zamolio ga da mu pomogne da ilegalno pređe granicu. Uputili su se do Tivadara K. koji dobro poznaje mesta u okolini Horgoša na kojima je moguće to da se učini, jer se i ranije bavi sličnim poslovima.

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

Za ovu uslugu Jovanović im je obećao novčanu nadoknadu, a Mirku P. u zalog ostavio žutog “mini morisa”. Prema našim saznanjima, Jovanović im te večeri nije dao novac kako se spekulisalo-saopštio je Kuriru izvor blizak istrazi.Kad je nakon nekoliko dana Mirko P. pokušao da proda auto, potencijalni kupci prepoznali su vozilo za čijim je vozačem policija tragala. Ta informacija munjevito je došlaido policije, nakog čega je 24. marta usledilo hapšenje, od ranije policiji poznatih Mirka P. i Tivadara K. Naš u istragu veoma upućen izvor, tvrdi da Jovanović sigurno nije bez “žute banke” utekao iz Srbije, ali da sasvim sigurno nije pobegao sa, kako se u javnosti nagađa, 300.000 evra u kešu.

- Da je bilo tako, Jovanović bi u rukama imao bar dve torbe. Njegovi uhapšeni pomagači kažu da nisu primetili da je kod sebe imao veću svotu novca - zaključuje naš izvor.Za odbeglim ubicom koji je iz pištolja usmrtio dve , a ranio četiri osobe, među kojima i jedanaestogodišnjeg dečaka, raspisana je međunarodna poternica.

(S. Urošev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track