OČAJ RODITELJA 6 godina čekamo odgovor: Ko nam je ubio sina?

Roditelji stradalog kompozitora traže istinu

OČAJ RODITELJA 6 godina čekamo odgovor: Ko nam je ubio sina?

Crna Hronika -
Moje dete stradalo je 27. marta 2010. ni krivo ni dužno nasred ulice, a policija ništa nije uradila da pronađe ubicu, kaže Zoran Vučurović, čiji je sin Velibor (31) usmrćen u Novom Sadu

FEKETIĆ - Pokušavamo već šest godina da saznamo ko je i zašto ubio našeg sina jedinca i nećemo odustati dok to ne saznamo. Da li i mi treba da stanemo nasred mosta ili započnemo štrajk glađu pred policijom da bi oni reagovali?Ovo je kroz suze za Kurir rekao Zoran Vučurović, otac tekstopisca i kompozitora Velibora Vučurovića (31) iz Feketića, koji je slučajno usmrćen hicem u potiljak pre tačno šest godina, 27. marta 2010, u Novom Sadu, dok je šetao Bulevarom Jaše Tomića u Novom Sadu.Policija i dalje ćutiZoran Vučurović kaže da je od tog dana život stao za suprugu Hildu, ćerku Tamaru i za njega i da prolaze kroz pakao.- Prošlo je 2.190 dana da o ubici našeg sina uporno ćute i novosadska i beogradska policija. Niti iko kontaktira s nama, niti se pozivamo na razgovor i saradnju. Obratili smo se svim organima kojima je posao da reše ovaj slučaj, ali pomaka nema. Sve ukazuje na njihov nerad i javašluk. Ukoliko tako nastave, mi ćemo prvo organizovati proteste ispred Policijske uprave Novi Sad, gde će građani Feketića, Lovćenca i drugih mesta doći s nama da zahtevaju istinu i pravdu za mladića koji je trebalo da živi i stvara do kraja veka - kaže ogorčeni Zoran i dodaje:- Ako i to ne bude imalo efekta, sazvaću konferenciju i izneti sve nepravilnosti i sumnje u rad policije. Novi načelnik novosadske policije, kad je došao u Novi Sad, obećao mi je da će otkriti ubicu za sedam dana ili sedam meseci. Ali od mog sastanka s njim prošlo je već više od godinu i po dana, a ništa od obećanja. Zar svi mi roditelji kojima su deca ubijena, a čije ubice nisu otkrivene treba tako nešto da radimo da bi država reagovala? Pitamo se kako naše srce od tuge radi, ali moramo izdržati dok se ne otkrije monstrum koji nam je uzeo sina.

Slučajno ubijen na ulici... Velibor Vučurović
Slučajno ubijen na ulici... Velibor Vučurović

Majka Hilda kaže da su prošla 72 meseca, a oni i dalje ne znaju ko je i zašto ubio njihovog sina, ali i da neće odustati dok to ne saznaju.- Obratili smo se na sve adrese vodećih rukovodioca u policiji i političara koji rade na tim slučajevima, a nažalost, ni od koga pomoći do sada. Ne bih još o imenima kome smo se sve obraćali, ali će se oni sami prepoznati. Pitam se dokle tako, jer šest godina je prošlo, a nikakvog pomaka. Je l‘ to oni nekoga štite i kriju ubicu moga sina? A s našim Veliborom i mi smo umrli - kaže neutešna majka Hilda.Žudimo za istinomSestra Tamara svakog dana oplakuje što joj nema više brata, da ga zagrlili, da ga poljubi...- Ovo je strašno. Izgubila sam brata na takav način, a i dalje ne znam ko mi ga je ubio. Očekujem da istražni organi napokon počnu ozbiljno da rešavaju slučaj ubistva moga brata Velibora, koji je ni kriv ni dužan, nečijom voljom, usmrćen. Od tada pa do danas prošlo je punih, za mene najtužnijih, šest godina, a da se maltene nisu ni pedalj pomerili u istrazi. Nesposobnost policije je očigledna. Žudimo za istinom i konačnom otkrivanju ubice moga brata - plačući kaže sestra Tamara.

Tragedija... Velibor pogođen kada je krenuo kod prijatelja
Tragedija... Velibor pogođen kada je krenuo kod prijatelja

Saradnja sa estradomPISAO HITOVE ZA ŠABANA, BRAĆU MATIĆ, MIRU ŠKORIĆVučurović je bio tekstopisac i kompozitor, napisao je veliki broj hitova za Šabana Šaulića, Sašu i Dejana Matića, Acu Ilića, Nedeljka Bajića Baju...Autor je dueta „Tragovi sećanja“, koju pevaju Mira Škorić i Šerif Konjević. Na prvom Grand festivalu osvojio je treću nagradu publike za pesmu „Prvi put“ u izvođenju Stevana Anđelkovića. Dva puta je nagrađen na Moravskim biserima.

MisterijaISTRAGA U MESTU- Velibor je kobne večeri krenuo kod prijatelja i, pošto je padala kiša, nosio je kišobran- U toku šetnje pogođen je metkom u glavu, hicem koji je prošao kroz kišobran- Pogođen je u glavu iskosa, s visine, a metak je prošao ukoso i izašao ispod levog uva- Forenzičari, balističari i geometri danima su tragali za dokazima, a obavljena je i rekonstrukcija zločina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track