OD SADA U KUĆNOM PRITVORU Jakovljević: Nisam ubio brata!
Foto: Facebook

Negira krivicu

OD SADA U KUĆNOM PRITVORU Jakovljević: Nisam ubio brata!

Crna Hronika -
To veče u školskom dvorištu ništa nije slutilo na tragediju. Bio sam okrenut leđima izlazu iz dvorišta kada sam čuo pucanj. Pritrčao sam mu kada sam video da je Marko ranjen, kaže Miloš

Miloš Jakovljević (21) iz naselja Kaluđerica, koji je optužen za ubistvo rođenog brata Marka (16), nakon deset meseci pušten je u kućni pritvor."Branio sam se ćutanjem, ali sada kažem da nisam ubio brata. To veče u školskom dvorištu ništa nije slutilo na tragediju. Bio sam okrenut leđima izlazu iz dvorišta kada sam čuo pucanj. Pritrčao sam mu kada sam video da je Marko ranjen. Da nije izdržao i da je umro saznao sam u zatvoru. Sve vreme sam bio uz njega u bolnici, ali je onda došla policija", priseća se Miloš kobne večeri u aprilu prošle godine kada je u dvorištu Osnovne škole u Kaluđerici hicem iz pištolja ubijen njegov brat Marko.

Majka Mirka Jakovljević prvi put se nasmejala nakon deset meseci kada je stigao poziv od advokata da će Miloš biti pušten iz zatvora.

"Mislila sam da će srce da mi iskoči. Srećna sam što je Miloš ponovo sa nama i sada je sve lakše. Koliko god da smo mi njemu sada potrebni da prevaziđemo sve ovo, on je nama još više. Verujemo da je nevin i ostaćemo uz njega šta god da se desi", priča Mirka Jakovljević, koja dodaje da je Miloša dočekala rodbina, ali i drugari pokojnog Marka.

Niko od njih ne zna da objasni šta se to veče desilo, ali su posledice bile više nego strašne. Smrt jednog deteta i zatvor za drugo.

"Marko će živeti dokle god smo mi živi, a za Miloša ćemo se boriti i biti uz njega šta god da se desi u budućnosti. Izgubili smo jedno dete, ne moramo i drugo", priča otac Goran.

Miloša je obradovala vest da ide kući, ali ujedno i rastužila jer tamo više nema Marka. Na brata ga podsećaju i fotografije gde su zagrljeni.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track