OPAČIĆEV SIN SLEDEĆA META? Supruga vođe „veterničkog klana“ nije slučajno ubijena!
Foto: Fonet

Sačekuša u Novom Sadu

OPAČIĆEV SIN SLEDEĆA META? Supruga vođe „veterničkog klana“ nije slučajno ubijena!

Crna Hronika -
Istraga o zločinu ide u više pravaca. Moguće je da su Nenad i Jasmina Opačić likvidirani iz ličnog razloga, zbog čega je ugrožen i njihov sin Mihajlo

NOVI SAD - Jasmina Opačić (47), supruga vođe „veterničkog klana“ Nenada Opačića (54), koju je maskirani ubica likvidirao zajedno s mužem u petak, malo iza ponoći, nije ubijena slučajno, kako se u prvi mah sumnjalo. U policiji sumnjaju da je cilj napadača bio da uništi porodicu Opačić, zbog čega se veruje da je ugrožen i Nenadov i Jasminin sin Mihajlo.- Ni najozloglašeniji kriminalci ne bi potegli oružje na suprugu pripadnika suparničke grupe. Na osnovu toga kako se zločin dogodio, jasno je da je Jasmina Opačić takođe bila meta napadača, o čemu govori i činjenica da je ubica poštedeo kumu Opačića, koja je sve videla, a Jasmini je hladnokrvno pucao u glavu. Zbog toga je moguće da je u pitanju lični motiv, a u tom slučaju bi mladi Opačić mogao da bude sledeća meta. Ipak, istraga ide i u drugim pravcima - objašnjava izvor Kurira iz istrage.

Prema rečima našeg sagovornika, vođa „veterničkog klana“ je praćen pre likvidacije.- On očigledno nije ni slutio da mu se sprema sačekuša. Kola su išla iza njega kad je napustio restoran u kojem su slavili godišnjicu braka, a ubica s kapuljačom čekao je ispred zgrade. Jasmina je ranije stigla, pa je s kumom na ulici čekala supruga. Kad je stigao i stao pored njih, ubica je prišao i počeo da puca - navodi naš sagovornik i dodaje:- Opačić je pokušao da pobegne, ali je pogođen pao između dva automobila. Ubica se tad okrenuo ka njegovoj supruzi i pucao joj u glavu. Onda je opet prišao Opačiću i ispalio još nekoliko metaka, od kojih je koban bio pogodak u glavu. U njega je ispalio ukupno 10 hitaca, a u Jasminu samo jedan. Njihova kuma je sve vreme stajala pored nje, a kad je Jasmina pogođena, prihvatila ju je. Međutim, ni njoj nije bilo spasa.Nenad i Jasmina Opačić biće danas sahranjeni na novosadskom Gradskom groblju.

Familija Marijana Mateus napisala govor za sahranuNE ZNAM KO IH JE UBIO I ZAŠTOMarijana Mateus, sestra nastradale Jasmine Opačić, i dalje je u šoku zbog gubitka sestre. Zbog toga nije bila u stanju da govori o tragediji, ali je ipak pristala za Kurir da da kratku izjavu.- Ovo je zaista težak trenutak za celu porodicu. Svi smo ovo veoma teško podneli. Trenutno sam prezauzeta zbog govora koji pišem za sahranu sestre i zeta. Ne znam nikakve detalje o ubistvu, ko stoji iz toga i zašto ih je na takav način ubio. Molim vas da me razumete, sad mi je potreban mir, i meni i celoj porodici - izjavila je Marijana Mateus za Kurir.Podsetimo, ona je za smrt sestre saznala dok je bila na putu u Ženevu, nakon čega je prvim avionom doputovala u Srbiju. Kako je dan ranije izjavila, ona i Jasmina su zajedno odrasle i bile su mnogo bliske, a na društvenim mrežama ostavila je poruku u kojoj je navela da je Jasmina uvek bila njen oslonac i podrška.

Šta političari sada govore o OpačićuVuk Drašković: Nisam ga poznavaoNisam poznavao Opačića i nije tačno da je obezbeđivao miting u Sremskoj Mitrovici. On se na mitingu pojavio kao kaluđer. Dok sam držao govor, on je izvukao nož i viknuo ka kamermanima državne televizije: „Kad ćemo klati Hrvate?“ Oterao sam ga, a da je to bio Opačić, saznao sam tek kad je uhapšen - kaže Drašković.Miodrag Isakov: Nije bio moj telohraniteljNije tačno da je Opačić bio moj telohranitelj. Upoznao sam ga preko Nenada Čanka, s kojim se družio i koga je navodno obezbeđivao. Povremeno je dolazio na naše mitinge u Novom Sadu, ali nije tačno da me je obezbeđivao. Ne znam ko i zbog čega širi te dezinformacije - rekao je Isakov.Nenad Čanak: Obezbeđivao je skupovePosle bombardovanja organizovali smo svakodnevne proteste u Novom Sadu, a samo je Opačić pristao da nam da obezbeđenje skupova i time spreči moguće izgrede. On i ja nikad nismo bili ni u kakvim drugim, ni poslovnim ni porodičnim, odnosima - napisao je ranije Čanak na svom blogu.

IstragaUBILI GA SUPARNICIPolicija proverava sve Opačićeve sukobe još od odlaska u zatvor. On je bio jedan od najvećih dilera na području Vojvodine, a uskoro mu se bližio izlazak. Moguće je da sadašnjim igračima na narko-tržištu to ne bi odgovaralo, pa da ga je neko od njih ubio. Ispituju se očevici, osobe iz kriminalnog sveta, uzeti su DNK tragovi, snimci s kamera...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track