OPASAN BANDIT HARA BEOGRADOM: Za nekoliko sati pokrao tri menjačnice za 500.000 evra!
Foto: Shutter

Pažnja

OPASAN BANDIT HARA BEOGRADOM: Za nekoliko sati pokrao tri menjačnice za 500.000 evra!

Crna Hronika -
Lopov kupovao ogromne svote evra tako što bi u svežanj novčanica stavio prvu pravu novčanicu a ostalo bio samo papir

BEOGRAD - Policija pokušava da uđe u trag iskusnom lopovu koji je za svega nekoliko sati uspeo da prevari trojicu vlasnika velikih beogradskih menjačnica i "ojadi" ih za pola miliona evra.

Naime, lopov bi prvo ponudio da kupi dinare, a onda narednog dana bi tražio evre kada bi već upoznao vlasnike i stekao njihovo poverenje. Sva tri vlasnika su prvi put pregledale sve novčanice koje im je lopov dao, dok su naredni put samo uzeli kesu sa parama i otišli u banku.

- Šok među gazdama nastupio je kada lopov ode, a oni otvore kesu u banci i shvate da je samo prva novčanica u paketu prava, a sve ostale isečen papir. Očigledno se radi o iskusnom prevarantu, s obzirom na to da je za jedan dan uspeo na taj način da prevari vlasnike. Oštećeni su saslušani u policiji i sve tri priče su indetične - piše Alo.

Kako list saznaje, jedan od vlasnika menjačnica rekao je da je lopov delovao kao poslovni čovek koji je prvog dana tražio da proda 20.000 evra.- Otišao sam u banku i podigao novac jer niko od nas veće svote ne drži u menjačnicama. Tada sam mu po povoljnijem kursu zamenio novac. Drugog dana tražio mi je da kupi 140.000 evra, pa sam u banci podigao 17 miliona dinara - dodaje naš izvor.

Zanimljivo je i to da je lopov ispod prve prave novčanice, stavljao papir na kojem je bio znak "smajli" i pisalo "Privatna radionica".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track