OPORAVAK: Mariji Ferizović uspešno operisan nos
Foto: Nebojša Mandić

Na korak do novog lica

OPORAVAK: Mariji Ferizović uspešno operisan nos

Crna Hronika -

Žrtva zlostavljanja juče operisana u Kliničkom centru, a lekari prognoziraju uspešan oporavak

BEOGRAD - Marija Ferizović (21), koju je nevenčani suprug Ahmet Marinković (40) dva dana držao zaključanu u iznajmljenom stanu u Kaluđerici i zverski se iživljavao nad njom, operisana je juče u Kliničkom centru Srbije (KCS).Kako saznajemo, njoj je pod opštom anestezijom operisan nos, a hirurška intervencija rađena joj je i na vilici, na kojoj je bilo i starijih povreda.

- Lekari su najpre morali ponovo da joj slome nos, čija je kost srasla, a potom da izvrše kompletnu korekciju - kazao je za Kurir izvor iz KCS.Ferizovićevoj, pored mnogobrojnih povreda koje je imala, najteže su zapravo bile te na glavi, odnosno licu, gde je imala i opekotine od usijane metalne cevi, kao i od usijanog žileta, koje je monstrum zagrevao na ringli.U bolnicu je juče primljena sa otežanim disanjem, a zbog povrede vilice teško je govorila i gotovo da nije mogla da jede čvrstu hranu.

- Marija je juče nakon operacije bila pospana od anestezije i prebačena je na intenzivnu negu, gde će biti pod lekarskim nadzorom. Lekari su zadovoljni ishodom operacije i veruju da će nakon oporavka sve povrede nosa i vilice biti sanirane - dodaje naš izvor.Ferizovićeva bi nakon kompletnog oporavka trebalo da bude saslušana u Drugom osnovnom tužilaštvu, koje protiv njenog nevenčanog supruga vodi istragu zbog nasilja u porodici. On se od hapšenja nalazi u pritvoru. Marija je juče pred početak operacije kazala za Kurir da doktori imaju razumevanja za nju jer su svesni šta je sve preživela. U bolnici je s njom i njena majka Elizabeta, koja će se tokom njenog boravka u bolnici brinuti o njenoj deci.J. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track