OPROŠTAJ OD SRPSKIH DIPLOMATA: Pamtiće je veselu i nasmejanu
Foto: Nebojša Mandić

Sahranjena Slađana Stanković

OPROŠTAJ OD SRPSKIH DIPLOMATA: Pamtiće je veselu i nasmejanu

Crna Hronika -
BEOGRAD - Više od hiljadu ljudi juče je na večni počinak ispratilo Slađanu Stanković, službenicu Ministarstva spoljnih poslova koja je pre više od tri meseca kidnapovana i u i ubijena u američkom bombardovanju Sabrate u Libiji.

Pored njenih najmilijih od nje je se poslednji put oprostila mnogobrojna rodbina, prijatelji ali i kolege iz ministarstva na čelu sa ministrom Ivicom Dačićem. Skamenjeni od bola saučešće u kapeli u kojoj je za vreme opela bio i Ivica Dačić, saučešće su primali njen suprug Aleksandar i Slađanina rođena sestra. Kapela je bila mala da primi sve one koji su došli da Slađani upale sveću. Većina njih dok su strpljivo čekali, u nepreglednoj koloni, komentarisali su da je Slađaninoj porodici sada najteže.

- Ne smem ni da pomislim kako je slađaninom suprugu Aleksandru i deci. Slađa je bila naš anđeo, a sada će krasiti rajske vrtove - rekla je rođaka stradale Slađane.

S druge strane jedna od Slađaninih prijateljica dodaje da je bila vezana za decu.

- Mnogo ih je volela i ne prekidno je mogla da priča o njima. Bila je ponosna na njih. Uvek je znala da me nasmeje. Koliko god da je nešto bilo ozbiljno i teško ona bi okrenula na šalu i sve bi bilo drugačije. Ne mogu da verujem da je više nema - priča prijateljica dok s lica briše suze.

Neposredno pre nego što je Slađanino telo prekriveno u njenoj večnoj kući govor je održao Goran Aleksić pomoćnik minstra spoljnih poslova.

- Volela si Libiju i ona je zavolela tebe. Čak i kada se ona promenila prema tebi ti si ostala ista, pomagala si srpskim državljanima u njoj. Bila si hrabra i za svakoga si imala lepu reč. Otišla si onda kada si najpotrebnija svojoj deci i pridružila se koloni onih koji su izgubili živote na dužnosti. Pamtićemo te onakvu kakva si uvek bila veselu i nasmejanu - rekao je između ostalog u svom oproštajnom govoru Aleksić.

Slađana je sahranjena pored svojih roditelja koji su pre 15 godina nastradali u saobraćajnoj nesreći.

Nalazi sa obudkcije VMA su pokazali da su Slađana i Jovica poginuli zbog detonacije bombi, dok su zvaničnici Pentagona negirali ove navode, tvrdeći da su oni ubijeni pre bombardovanja.

Kako je preneo "Vašington post", zvaničnici Pentagona veruju da su Srbe otele lokalne kriminalne grupe, koje su i ih ubile, a potom pokušale da se "izvuku" za njihovu smrt.

Jovica Stepić sahranjen u rodnom mestu (Foto: Zorana Jevtić)

Premijer Aleksandar Vučić je, reagujući na ove tvrdnje Pentagona, zatražio od njih da to potkrepe dokazima.

Ambasador SAD Kajl Skat je izjavio da lokacija koja je gađana prošlog petka nije ista meta koju im dale srpske službe bezbednosti.

(J. Rafailović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track