OPSADA KOD SJENICE: Uhapšen Novopazarac koji je ranio najtraženijeg begunca
Foto: Facebok

Elvedin Bibić iza rešetaka

OPSADA KOD SJENICE: Uhapšen Novopazarac koji je ranio najtraženijeg begunca

Crna Hronika -
Novopazarac Elvedin Bibić (27) uhapšen je u selu Draževiće kod Sjenice nakon pet dana bekstva, policija ga je nakon intenzivne potrage pronašla u noći subota na nedelju kod rođaka u tom selu na Pešterskoj visoravni.

Bibić je, podsetimo, u Novopazarskoj banji ranio sugrađanina Izeta Ajdinovića (45), jednog od najtraženijih begunaca s poternice Evropola.

"Nije se tamo skrivao, vršili smo stalni nadzor u Draževiću jer mu tu živi familija. Pojavio se u subotu veče i odmah je priveden. Nije pružao otpor prilikom hapšenja. Prebačen je u Okružni zatvor u Novom Pazaru", rečeno je za Kurir u policiji. Bibiću je određen pritvor do 30 dana.

Njegovi drugovi sa kojima smo i ranije razgovarali rekli su za Kurir da se on svojevoljno predao.

"On je karakteran, najavio je da će se predati i to je i učinio. Mogao je da pobegne preko grane, ali to nije naš Biba. Sklonio se na par dana da prođe sav haos", rekao je Elvedinov prijatelj.

Elvedin Bibić je u subotu na Fejsbuku i najavio da će se predati policiji.

"Odlučio sam da se predam jer smatram da je moja građanska dužnost da se pojavim na sudu i objasnim da sam se to jutro u banji našao slučajno i da ništa nije bilo planirano", napisao je on na svom profilu.

On se u svom statusu na Fejsbuku zahvalio medijima koji su preneli njegovu poruku da nije kriminalac i objasnio da je u afektu napisao da policija i tužilaštvo ne rade svoj posao kako treba.

Izet Ajdinović
Izet Ajdinović

"Da naglasim da sam u prošlom statusu u afektu generalizovao ljude koji rade u policiji i tužilaštvu. Izvinjavam se tim ljudima koji su manjina, a koji rade svoj posao dobro. Bogu hvala, još ih ima", napisao je Bibić.

Podsetimo, Bibić je u ponedeljak ujutru ušao u bolničku sobu Specijalne bolnice Novopazarska banja u kojoj je ležao Izet Ajdinović i ispalio tri hica, od kojih su dva Ajdinovića pogodila u stopalo i butinu. Njih dvojica su u sukobu već nekoliko godina.

Njih dvojica su u sukobu već nekoliko godina, a 2014. je došlo i do pucnjave u kojoj je Bibić bio povređen. Zbog toga je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru podnelo krivične prijave protiv Ajdinovića za pokušaj ubistva i nelegalno nošenje oružja i od tada se vodi postupak protiv njega pred sudom.

Iz polcije ranije su objasnili da Ajdinović neće biti uhapšen kada napusti bolnicu, iako se nalazi među pet najtraženijih kriminalaca u Evropi. Policija je navela da oni nemaju nikakav pravno obavezujući dokument poternice Europola, zbog kojeg bi morali da ga uhapse ili privedu kada se oporavi, što ne bi bio slučaj da je osoba na poternici Interpola.

(A. N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track