ORUŽJE I EKSPLOZIV KRILI U KUĆI: Otac i sin iz Valjeva uhapšeni u Baru
Foto: Fonet/Ilustracija

Posle pretresa

ORUŽJE I EKSPLOZIV KRILI U KUĆI: Otac i sin iz Valjeva uhapšeni u Baru

Crna Hronika -

PODGORICA - Crnogorska policija uhapsila je u Baru državljane Srbije, oca i sina, iz Valjeva zbog posedovanja veće količine oružja.

Kako je saopštila Uprava policije Crne Gore, uhapšeni su R.R. (74) i S.R. (31), sa boravkom u Baru, nakon što je u njihovoj porodičnoj kući pronađena veća količina eksploziva, kapisle, štapini i vatreno oružje.

Policija je, kako se navodi, postupala na osnovu operativnih podataka, a oružje nađeno nakon pretresa njihovog stana i drugih prostorija.

Policijski službenici su u garaži koju koristi R.R, a koja se nalazi u sklopu stambenog objekta, pronašli eksploziv, sredstva za aktiviranje eksploziva i municiju, i to: 12 komada detonatorskih kapisli, pet komada inicijalnih upaljača „Nonel”, 20 komada električnih detonatorskih kapisli, sporogoreći štapin, tinjajući fitilj, 325 grama eksploziva TNT, 2.981 gram privrednog eksploziva, ručnu bombu M57 i 15 komada metaka call 7,9 mm.

Navedene eksplozivne materije i municija su oduzeti od R.R.Takođe, pretresom spavaće sobe koju koristi S.R. je u ormaru pronađeno vatreno oružje - pištolj marke browning“, u ilegalnom posedu, koje je oduzeto od ovog lica.

O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji se izjasnio da u radnjama R.R. i S.R. postoje elementi krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.R.R. i S.R. su lišeni slobode i uz i krivičnu prijavu će biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da su počinili navedena krivična dela.

Oduzeti eksploziv, eksplozivne materije, sredstva za aktiviranje eksploziva, municija i pištolj će biti upućeni Forenzičkom centru radi veštačenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja