OSUĐEN ZBOG SPORNE NABAVKE DEČIJIH IGRALIŠTA: Bivši predsednik opštine Prokuplje završio u zatvoru
Foto: Biljana Roganović

Zloupotrebio službeni položaj

OSUĐEN ZBOG SPORNE NABAVKE DEČIJIH IGRALIŠTA: Bivši predsednik opštine Prokuplje završio u zatvoru

Crna Hronika -

Milan Arsović biće zabeležen kao prvi predsednik Opštine Prokuplje koji izdržava zatvorsku kaznu.

On je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora, novčanu kaznu od 150.000 dinara i zabranom vršenja poziva delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje ili rukovanje tuđom imovinom, kao i za čuvanje te imovine u trajanju od tri godine od dana pravosnažnosti presude. Ova poslednja mera je već počela maja ove godine, a zatvorsku kaznu je počeo da izdržava u 17. oktobra u Kazneno popravnom zavodu u Ćupriji, potvrđeno nam je u Osnovnom sudu u Prokuplju.

Arsoviću će u zatvorsku kaznu biti uračunato vreme koje je proveo u pritvoru, od 24. decembra 2012. do 17. januara 2013. godine.

On je pravosnažno osuđen za zloupotrebu službenog položaja prilikom nabavke tri dečija igrališta u vremenu dok je bio predsednik Opštine Prokuplje od 2008. do 2012. godine. Nabavka i montaža dečijih igrališta plaćena je više od 9 miliona dinara, što je na dan zaključenja ugovora, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije, iznosilo 83.405 evra.

U presudi se navodi da je prekršio Zakon o javnim nabavkama, odnosno da je nabavku velike vrednosti razbio na male, a ugovorena cena bila je znatno veća od tržišne. Pravostepeno je osuđen u Višem sudu u Prokuplju na godinu i osam meseci zatvora, nakon žalbe Apelacionom sudu u Nišu, kazna je smanjena.

Arsović je bio i predsednik OO DS u Prokuplju, kao i odbornik u lokalnoj skupštini, ali je početkom godine prešao u Vulinov Pokret socijalista.

(B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track