OSUMNJIČENI ZA ATENTAT NA BEKA: Progovoriću vrlo brzo, čim se oporavim!
Foto: Zorana Jevtić

Najava

OSUMNJIČENI ZA ATENTAT NA BEKA: Progovoriću vrlo brzo, čim se oporavim!

Crna Hronika -

Aleksandar Zdravković juče je rekao da trenutno nije u stanju da govori jer je ranjen pre 10 dana. On je uplašen za sopstvenu bezbednost zbog sumnje da je i sam postao meta naručioca ubistva biznismena Milana Beka

BEOGRAD - Aleksandar Zdravković (38), koji je uhapšen u ponedeljak zbog sumnje da je 14. novembra 2014. godine pokušao da ubije biznismena Milana Beka, juče nije bio spreman da pred zamenikom Višeg javnog tužilaštva iznese svoju odbranu, ali je najavio da će o pucnjavi na Senjaku govoriti čim se oporavi.- Nisam u stanju da iznesem odbranu, zdravstveno se ne osećam dobro. Govoriću čim se oporavim - rekao je juče, kako Kurir saznaje, Zdravković. Nekadašnjeg pripadnika „zemunskog klana“ juče su uz jake mere obezbeđenja sproveli sa zavijenom levom rukom, u koju je 11. jula pogođen hicem iz pištolja.Pritvor do 30 danaSaslušanje Zdravkovića trajalo nešto manje od 10 minuta, tokom kojih nije moglo da se priđe kabinetu u kom je saslušavan. Posle kratkog izjašnjenja, sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.- Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da dovrši započeto, kao i zbog kazne od 40 godina zatvora, koliko mu preti zbog pokušaja ubistva - kaže naš sagovornik iz Palate pravde. Kako navodi, Zdravković nije delovao iznenađeno, a za razliku od fotografija s poternice, danas ima urednu kratku bradu.Aleksandar Zdravković, podsetimo, na slobodi je proveo samo 10 dana. On je 11. jula pušten iz pritvora, pošto je tužilaštvo odustalo od optužbi da je učestvovao u jednoj otmici. Samo nekoliko sati pošto je napustio Centralni zatvor, nepoznati napadač pokušao je da ga ubije. Navodno, u tom trenutku bio je u društvu prijatelja Slađana Konstantinovića, mlađeg brata „zemunca“ Ninoslava, o čijoj se sudbini od 2003. ništa ne zna.Zdravković je, kako navodi naš sagovornik - uplašen za sopstvenu bezbednost zbog sumnje da je i sam postao meta naručioca ubistva Milana Beka - nameravao da napusti Srbiju.

Aleksandar Zdravković
Aleksandar Zdravković

Strah od ubistva

- Interesantno je da je Ivana Adrovca, čije se ime dovodi u vezu s pokušajem atentata na Beka u međuvremenu, posle hapšenja u Švajcarskoj, srpska policija dva puta saslušavala. Kao i Zdravković, i on je zabrinut za sopstvenu bezbednost i zbog toga je, na neki način, pristao na saradnju. Njegovi navodi da nije direktno učestvovao u zločinu, ali da ima određena saznanja o tome kako je nabavljeno oružje i ko je angažovani ubica, proveravaju se. Ne isključuje se mogućnost da bi on u nekom trenutku mogao da dobije status svedoka-saradnika - otkriva izvor upućen u istragu.Njegova supruga Maja Adrovac, podsetimo, bila je uhapšena pre skoro tačno godinu dana. U pritvoru je provela nešto više od devet meseci, ali je na kraju sudskog postupka oslobođena optužbi. I njoj su, tokom boravka u Centralnom zatvoru, stizale pretnje „da ne sme da oda nijednu informaciju o čoveku koji je pucao“.

Poziv tužilaštvaBEKO OPET NA SASLUŠANJUU istrazi koju je juče pokrenulo Više tužilaštvo među prvim svedocima najverovatnije će biti pozvan biznismen Milan Beko. On je, podsetimo, već saslušavan tokom istrage i suđenja protiv Maje Adrovac.- Kao i tada, sudsko veće će sigurno zanimati da li oštećeni može da prepozna Zdravkovića kao napadača. Ponovo će biti saslušavani i drugi očevici, baštovan komšijske kuće, kao i Bekov vozač i radnik koji je otvorio kapiju njegove kuće neposredno pre napada - kaže izvor iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track