OSUMNJIČENI ZA UBISTVO TAKSISTE: Nisam hteo da bežim, već da kupim sok
Foto: Bogdan Vranješević

Ubistvo Branislava Đukića

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO TAKSISTE: Nisam hteo da bežim, već da kupim sok

Crna Hronika -

Nikola Dobrić (34) poricao da je pesnicama usmrtio Branislava Đukića (66) i tvrdio da ga je taksista prvi napao

KRAGUJEVAC - Tražio sam od taksiste da stane jer sam želeo samo da odem do kioska i kupim sok, a onda da me odveze do kuće. Nije mi bila namera da pobegnem i da ne platim račun. Međutim, taksista me je napao, počeo da me vuče za jaknu i uvlači u vozilo!Ovo je, kako nezvanično saznaje Kurir, istražnim organima izjavio Nikola Dobrić (34), osumnjičen da je u sredu uveče u kragujevačkom naselju Bresnica brutalno pesnicama pretukao taksistu Branislava Đukića Đuku (66), koji je potom preminuo za volanom „fijat punta“!

- Osumnjičeni za ubistvo taksiste ne poriče da je bio na mestu zločina, ali osporava da je on doprineo smrti nesrećnog čoveka. Više tužilaštvo je zatražilo da se osumnjičenom odredi pritvor do 30 dana, koje mu je sinoć i odredio sudija za prethodni postupak - rečeno je Kuriru u Višem tužilaštvu u Kragujevcu.

Žrtva... Branislav Đukić
Žrtva... Branislav Đukić

Podsetimo, tragedija se dogodila u sredu oko 22 sata u Ulici dr Jovana Ristića, gde je Đukić taksijem dovezao Denića. Istražni organi pretpostavljaju da je Nikola odbio da plati vožnju. Uz svađu sa taksistom počeo je da izlazi iz „punta“.

- Na snimku sigurnosne kamere u obližnjoj menjačnici vidi se da je taksista pokušao da zadrži putnika povlačeći ga za jaknu, dok se ovaj otimao. Nikola se potom vratio u automobil i počeo pesnicama da udara Đukića u glavu i telo. To je trajalo nekoliko sekundi - rekao je naš izvor blizak istrazi i dodao da je Denić zatim izašao iz automobila.Nesrećni Đukić klonuo je i u besvesnom stanju mu je spalo stopalo sa kočnice, zbog čega je „punto“ nekontrolisano krenuo nizbrdo i posle dvadesetak metara se zakucao u rashladnu vitrinu za sladoled ispred trafike na suprotnoj strani ulice.- Nikola je otišao sa mesta tuče, ali se posle nekog vremena, dok je trajao uviđaj, vratio i čak raspitivao kod policajaca šta se dogodilo. Neko od očevidaca incidenta ga je prepoznao i ukazao policajcima da je to napadač na taksistu, posle čega je uhapšen - objasnio je naš sagovornik iz istrage.

Ćerka prekinula odmorZA OČEVU SMRT SAZNALA NA VISUĐurđu, ćerku pokojnog Branislava Đukića i njegove supruge Marije, vest o očevoj smrti zatekla je na godišnjem odmoru.- Đurđa je prekinula letovanje na Visu i prvim avionom došla u Srbiju, tako da će biti na očevoj sahrani. Njegova tragična smrt ju je izuzetno pogodila - rekao je Milan, najbolji drug taksiste.

ČINJENICE /NASTAVAK SERIJE NAPADA NA VOZAČE/UBISTVA TAKSISTAfebruar 2016 - taksista Čedomir Popović (61) ubijen je u februaru, kad su mu Milić Ilić i saučesnik Milan Petrović nožem isekli vratnu aortu u Šapcu, i to navodno zbog računa od 2.390 dinaramart 2015 - Miroslav Matić osuđen je na trideset godina zatvora jer je 12. marta 2015. u Glogonjskom ritu ubio taksistu Ćireta Treneskog i Miroslava Čvorovićaseptembar 2010 - taksista Nenad Gajić (24) iz Stojnika ubijen je u blizini jezera Vodojaža u Aranđelovcu kad mu je napadač Ivko Petrović (26) ispalio hitac u glavuavgust 2009 - telo taksiste Dragana N. (32) iz naselja Borča pronađeno je u blizini sela Kopanjane u okolini Vranja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja