OSVETA MAFIJE: Brutalno ubistvo Nenada Opačića i njegove supruge režirano u zatvorskoj ćeliji!
Foto: Slađana Stojanović

U borbi za prevlast

OSVETA MAFIJE: Brutalno ubistvo Nenada Opačića i njegove supruge režirano u zatvorskoj ćeliji!

Crna Hronika -
Opačić i njegova supruga ubijeni su 28. februara ispred zgrade u kojoj su živeli. On je izdržavao višegodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, a u vreme ubistva bio je na odsustvu

Policija na tragu organizatorima likvidacije vođe "Veterničkog klana" i njegove supruge. Najverovatniji motiv borba za prevlast u novim poslovima

Novosadska policija došla je do saznanja koja upućuju na kriminalnu grupu koja je, najverovatnije, organizovala likvidaciju vođe "veterničkog klana" Nenada Opačića i njegove supruge Jasmine. Nalog za izvršenje ovog svirepog zločina, kako nezvanično saznajemo, stigao je od osobe koja je trenutno u zatvorskoj ćeliji, ili je odande nedavno izašla, pišu Večernje novosti

Ova istraga privodi se kraju, a motivi ovog ubistva najverovatnije su neraščišćeni računi iz prošlosti, ali i sukob oko novih poslova.

Naša saznanja, pre nekoliko dana na neki način je potvrdio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, odgovarajući na pitanje novinara o rasvetljavanju ubistva Nenada i Jasmine Opačić:

- Ono što mogu da kažem iz razgovora sa načelnikom policije je da je ostvaren značajan napredak u toj istrazi i očekujem da će se to dvostruko ubistvo veoma brzo rasvetliti.

Opačić i njegova supruga ubijeni su 28. februara ispred zgrade u kojoj su živeli. On je izdržavao višegodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, a u vreme ubistva bio je na odsustvu.

Inspektori policije su od početka sumnjali na jednog kontroverznog biznismena, ali i krupnog kriminalca, koji bi mogli da imaju veze sa dvostrukom likvidacijom. Opačića, kao i njegovog brata Predraga policija je još pre nekoliko godina dovodila u vezu sa "jakim ogrankom crnogorske dilerske mafije" u Novom Sadu. Ovi Crnogorci su imali razgranatu mrežu za rasturanje narkotika na celoj teritoriji ove srpske pokrajine, ali su se bavili i tranzitom droge ka Zapadnoj Evropi.

- Mnogi od njih su bili osuđeni za teška krivična dela i sa Opačićem su bili na izdržavanju kazne - navodi naš izvor. - Zatvorski dani su ih malo "zbližili", ali je uvek tinjao neki sukob. Sumnjamo i da Opačićeva smrt ima neke veze sa KPZ Sremska Mitrovica.

Tokom istrage Opačićevog ubistva policija je ispitala brojne ljude, među kojima i Miladina Suvajdžića Đuru Mutavog, svedoka-saradnika u procesima za atentat na premijera Zorana Đinđića i trgovinu narkoticima i druge zločine "zemunskog klana". Njega je Opačić pre nekoliko godina napao u sudnici novosadskog suda zašiljenom četkicom za zube i teško ga povredio.

Suvajdžić je, kako saznajemo, negirao da ima veze sa dvostrukim ubistvom, a to isto je izjavio i Mladen Marić iz Iriga, koga je Opačić pre desetak godina oteo i maltretirao ga. Navodno, tražili su da prizna da je ubio njihovog prijatelja Uglješu Ljubojevića.

Nije bilo promašaja-ubica profesionalac

Ubica je u Nenada Opačića ispalio desetak hitaca i ubio ga na mestu. Njegovu suprugu Jasminu metak je pogodio u glavu. Preminula je na putu za bolnicu. Sumnja se da je ubica neko ko često koristi oružje jer su svi hici bili koncentrisani u glave žrtava, nije bilo promašaja. Analizom nekih snimaka se došlo do zaključka da napadač ima između 35 i 40 godina, kao i da je koristio bicikl za beg sa lica mesta.

Kupovao drogu od Zemunskog klana i dolovao je po Vojvodini

Nenad Opačić je osuđen 2005. godine na 15 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe, poznatije kao "veternička grupa". Oni su na teritoriji Vojvodine više godina prodavali drogu, koju su nabavljali od Dušana Spasojevića, vođe "zemunskog klana". Vrhovni sud Srbije, uvažio je žalbe advokata "veterničke grupe" i smanjio kaznu prvooptuženom Nenadu Opačiću sa 15 na 14 godina zatvora. Da nije ubijen, Opačić je trebalo da sa robije izađe 2018. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track